Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9898

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ της πλουτοκρατίας

Διέρρευσε χτες ολόκληρο το κείμενο που ο διορισμένος από την κυβέρνηση τεχνοκράτης παρέδωσε πριν λίγες μέρες στους αρμόδιους υπουργούς. Καμιά αναμονή, τώρα κοινό μέτωπο πάλης

  • Με ένα κείμενο που στηρίζεται στο ψέμα, στις μισές αλήθειες και στα κατασκευασμένα στοιχεία, η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο, μέσω της λεγόμενης «επιτροπής εμπειρογνωμόνων»(!), επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να ενοχοποιήσει αυτούς και τα δικαιώματά τους και να βάλει το «πλαίσιο» μέσα στο οποίο θα γίνει ο ψευτο-διάλογος που στήνουν.
  • Το λεγόμενο «Περίγραμμα μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος» του Ν. Αναλυτή είναι πιστό αντίγραφο της Εκθεσης Σπράου, του «πακέτου Γιαννίτση», του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα, που αναμασά τα ίδια ακριβώς ψευτοεπιχειρήματα. Ερχεται όχι για να «λύσει το ασφαλιστικό», αλλά για να λύσει τα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που το εκπροσωπούν.
  • Το ΚΚΕ τονίζει: Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, πριν το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων, πρέπει να το διαβάσουν, για να διαπιστώσουν τι τους επιφυλάσσουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα που υπηρετούν τον «ευρωμονόδρομο». Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή, κοινό πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο ανυπακοής στον «ευρωμονόδρομο» και αντεπίθεσης για σύγχρονα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

ΣΕΛ.  8  -  11


ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΝΟΜΟΙ
Ανάγκη ο συντονισμένος αγώνας και η διεκδίκηση

Μέσα από τις περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας, της Ηλείας και της Εύβοιας αναδεικνύονται τα σημαντικά προβλήματα των κατοίκων, αλλά και η ανάγκη για συντονισμένο αγώνα.


ΣΕΛ.  15
ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΩΠΟ
Μέτρα - κοροϊδία για να αποκοιμήσουν το λαό

Αλλη μια σύσκεψη, προκειμένου να ανακοινωθούν μέτρα - κοροϊδία για την επίλυση των προβλημάτων της μόλυνσης του Ασωπού, έγινε χτες το πρωί στο ΥΠΕΧΩΔΕ υπό τον υπουργό Γ. Σουφλιά.


ΣΕΛ.  14
ΟΓΕ
Ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια

Με αφορμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) απέστειλε στις γυναικείες οργανώσεις της Ευρώπης μέλη της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (ΠΔΟΓ) μήνυμα - κάλεσμα σε αγώνα.


ΣΕΛ.  6

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ