Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9914

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις σε Πάτρα - Τρίπολη

Οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα Πυροπλήκτων σε ολόκληρη την Πελοπόννησο διαδηλώνουν σήμερα μπροστά από τις Περιφέρειες, στην Πάτρα στις 12 το μεσημέρι και στην Τρίπολη στις 6 το απόγευμα, διεκδικώντας πλήρη αποκατάσταση των πυροπλήκτων, ώστε να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.


ΣΕΛ.  19

Αγώνας για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ από μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές
  • Μαθητικές κινητοποιήσεις χτες σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, ενώ σήμερα τη σκυτάλη παίρνουν Πειραιάς και Ηράκλειο
  • Φοιτητές και σπουδαστές συνεχίζουν τις συνελεύσεις μπροστά στην επόμενη κινητοποίηση την 1η Νοέμβρη σε πολλές πόλεις

Στο δρόμο βγαίνουν μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές παλεύοντας για λύση στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει διαχρονικά η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με επιπτώσεις στη ζωή τους και των οικογενειών τους: Δεν έχουν δασκάλους, βιβλία, σχολεία, πληρώνουν ακριβά για υποβαθμισμένη γνώση. Δεν υπάρχει φοιτητική μέριμνα, πληρώνουν για σημειώσεις και υλικά για εργαστήρια. Η αντιεκπαιδευτική πολιτική θίγει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση, εμπορευματοποιεί και υποβαθμίζει την Παιδεία. Σε αυτόν το δίκαιο αγώνα για ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολειό, οι μαθητές χρειάζονται δίπλα τους γονείς τους.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, που παλεύουν για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη Παιδεία, με πρώτο στόχο να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο, συζητούν ταυτόχρονα, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, και για το Ασφαλιστικό, τα επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς είναι πολλοί οι φοιτητές που ήδη, από τα φοιτητικά τους χρόνια, εργάζονται.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές

Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, διαπίστωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, που βρέθηκε χτες στο νοσοκομείο και συζήτησε με εργαζόμενους και ασθενείς. Το κύριο, όπως τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, είναι ότι τα οξυμένα προβλήματα στον «Αγιο Σάββα» είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής που ασκείται και θέλει την υγεία ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα στην υπηρεσία του κεφαλαίου και όχι του λαού.


ΣΕΛ.  14


«ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ»
Φακελώνει γιατί θέλει να ... κάνει δώρα!

Σε κανένα σοβαρό σχολιασμό δεν αντέχει η απάντηση της εταιρείας στο χτεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ρ» που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
«Πολεμικό συμβούλιο» για το Αφγανιστάν

Κύριο μέλημα των ΗΠΑ στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ είναι να ζητήσουν από τους Ευρωπαίους συμμάχους τους ν' αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν.


ΣΕΛ.  7
ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ
Υπεύθυνες οι λογικές του κέρδους

Με το φίλαθλο κόσμο θα συζητήσει τις θέσεις της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Σήμερα ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Ζιώγας θα συναντηθεί με μέλη των συνδέσμων.


ΣΕΛ.  31

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ