Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9989

ΠΑΤΡΑ
Απάνθρωπος διωγμός προσφύγων

Να εξαφανιστούν από προσώπου Γης διατάσσει ουσιαστικά η ΕΛ.ΑΣ. τους Αφγανούς και Ιρανούς πρόσφυγες που βρίσκονται στην Πάτρα, αφού με έγγραφο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών τους καλεί να αποχωρήσουν από την Ελλάδα εντός 30 ημερών. Το κυνηγητό των προσφύγων καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.


ΣΕΛ.  19
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Ποταμός καθημερινών αποκαλύψεων

Καταιγιστικά στοιχεία αποκαλύπτονται καθημερινά για τις «μίζες» άνω των 100 εκατ. ευρώ, με ...χορηγό τον γερμανικό πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό «Ζήμενς» και αποδέκτες τα κομματικά ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπουργούς καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ και άλλων δημόσιων οργανισμών. Επίκαιρη Ερώτηση για τον υπουργό Δικαιοσύνης, κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  3

ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ για να πάρουν σύνταξη

Αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας τη μόνιμη, πλήρη και σταθερή απασχόληση

Σύνταξη στα 70. Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας προς όλα τα σχολεία της χώρας για τις καθαρίστριες που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με το έγγραφο παρατείνεται η εργασία τους μέχρι και τα 70 χρόνια, γιατί, ενώ βρίσκονται στο όριο συνταξιοδότησης των 65 χρόνων, δε συμπληρώνουν τα 4.500 ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν, αφού δούλευαν με ελαστικές σχέσεις εργασίας πριν τη σύμβαση αορίστου χρόνου. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για γενίκευση της παράτασης του εργάσιμου βίου.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια

Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια, μετά την αποκάλυψη του Κυριακάτικου «Ρ», για την ανάγκη άμεσης εκκένωσης δύο παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων, στους οποίους υπάρχουν ακόμα και ρωγμές! «Καμιά ενημέρωση» από τους αρμοδίους, καταγγέλλουν γονείς (στη φωτ. ο παιδικός σταθμός που εκκενώθηκε).

Σεισμός 5 Ρίχτερ χτες το απόγευμα, νότια της Αίγινας.


ΣΕΛ.  18

Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει τους εργαζόμενους για την πραγματική στόχευση των αντιασφαλιστικών μέτρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αδιάψευστος μάρτυρας, η αφίσα που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ προεκλογικά, αναδεικνύοντας το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε βασικό κριτήριο ψήφου.



ΠΑΜΕ
Προετοιμασίες για την απεργία στις 13 Φλεβάρη

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κλιμακώνουν τις επόμενες μέρες τη δραστηριότητα για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 13 Φλεβάρη.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αύριο η συγκέντρωση για το Λιμάνι

Με συγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή, η Επιτροπή Αγώνα εντείνει τη δράση της ενάντια στην παράδοση του Λιμανιού στις πολυεθνικές.


ΣΕΛ.  12
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
Μετατρέπουν τις Ενοπλες Δυνάμεις σε μισθοφορικό στρατό

Τη συνεχιζόμενη μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μισθοφορικό στρατό, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ιμπεριαλιστικές «ανάγκες» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κατήγγειλε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στο 107,76% η κάλυψη του πλάνου

ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ