Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10004

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Να πληρώσουν πολιτικά και οικονομικά η εργοδοσία και τα κόμματά της

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παγιδευτούν από την κινδυνολογία «πληρώστε και ξαναπληρώστε γιατί θα καταρρεύσουν τα Ταμεία». Κανένας συμβιβασμός. Απαιτείται ενότητα δράσης των εργατοϋπαλλήλων, κοινή δράση με τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, με ενιαίους στόχους πάλης, ενάντια στην πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Σήμερα στο «Ρ» η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.


ΣΕΛ.  3   -   5

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση

Η συνέχιση του αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αναδεικνύεται σε καθήκον πρώτης γραμμής

Μετά την πανεργατική απεργία την περασμένη Τετάρτη και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεδριάζουν έκτακτα και αποφασίζουν την απεργιακή κλιμάκωση της πάλης. Το ίδιο αίτημα έχουν ήδη υποβάλει σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι ταξικές δυνάμεις. Είναι αυτή η στάση που τώρα απαντά στο μέγεθος της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η συνέχιση του αγώνα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αναδεικνύεται σε καθήκον πρώτης γραμμής για κάθε εργάτη και υπάλληλο, για κάθε νέο και νέα, καθώς η αντιασφαλιστική επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του εντείνεται, όπως φάνηκε και από την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, όπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν πλήρως ταυτισμένοι στην άμεση λήψη μέτρων περιορισμού των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εργάτες «από την κούνια τους»

Τα «νυχτερινά» είναι τα σχολεία για τα παιδιά των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Που γνωρίζουν από πολύ νωρίς πως οι λόγοι που τα «έδιωξαν» άρον άρον από το σχολείο, τα αναγκάζουν μετά από χρόνια να ξανακάτσουν στα θρανία, να στραφούν προς τη ρηχή και ληξιπρόθεσμη κατάρτιση, να γίνουν αμόρφωτοι σύγχρονοι σκλάβοι, αλλά επιμένουν να παλεύουν. Κι όπως τονίζει η ΚΝΕ, το σχολείο πρέπει να είναι ένα και μοναδικό για όλους!


ΣΕΛ.  16  -  17


ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Ντόμινο επικίνδυνων εξελίξεων...

Ολα είναι έτοιμα για μια από τις τελευταίες (αλλά όχι ύστατες... ) πράξεις του δράματος διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας και αναδιάταξης των συνόρων και των γεωπολιτικών δεδομένων στα Βαλκάνια και αλλού.


ΣΕΛ.  32
ΚΡΙΜΑΙΑ
Θα βγει από το «κουτί της Πανδώρας»;

Αν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ έχουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους στο Κόσσοβο, η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ρωσίας, εκτός των συνόρων της, είναι στην Κριμαία. Οι εξελίξεις εκεί συνδέονται άμεσα με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου...


ΣΕΛ.  24   -   25
ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Κατά παραγγελία του κεφαλαίου

Κομμένο και ραμμένο στις επιταγές της ανταγωνιστικότητας το σχέδιο νόμου που συζητείται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.


ΣΕΛ.  2
ΕΒΕ
Για το συντονισμό των αγώνων

ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ