Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10088

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολύμορφη δραστηριότητα για το περιβάλλον σ' όλη τη χώρα

Στο επίκεντρο της δράσης του ΚΚΕ τα προβλήματα του νερού, της δασοπροστασίας, των ακτών, των λιμνών, της προστασίας και διεκδίκησης ελεύθερων χώρων, τα οξυμένα προβλήματα των πόλεων. Πολύμορφη δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεών του, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Πέμπτη 5 Ιούνη.


ΣΕΛ.  3

ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ κατά της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων
  • Η ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Οχι γιατί έχει αφεθεί στο «έλεος βίαιων μειοψηφιών», αλλά επειδή είναι στο ξεκίνημά της η εφαρμογή πλήθους αντιδραστικών τομών για την άμεση διαπλοκή της με το κεφάλαιο. Οσοι κόπτονται, τάχα, για την «εύρυθμη» και «δημοκρατική» λειτουργία των ΑΕΙ, βιάζονται για την ολοκληρωτική πρόσδεσή τους στα μονοπώλια.
  • Οι αντιδραστικές τομές όπως: Νόμος - πλαίσιο, αναγνώριση των ΚΕΣ και ιδιωτικά πανεπιστήμια, αξιολόγηση, πιστωτικές μονάδες... πηγάζουν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Λευκή Βίβλο για την Παιδεία. Εχουν συγκεκριμένους υποστηρικτές στην Ελλάδα: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΝ που καταθέτει ως «δικές του» τις ίδιες ευρωπροτάσεις.
  • Η αντεπίθεση σ' αυτήν τη στρατηγική είναι υπόθεση συνολικά του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, στη ρότα αλλαγής των συσχετισμών στην κοινωνία για την ανατροπή της. Και χτίζεται από σήμερα, με την αντίσταση, την ανυπακοή, τη μη νομιμοποίηση του νόμου στο σύνολό του. Σ' αυτή τη ρότα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη να μην περάσει.

ΣΕΛ.  4   -   5

Πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ

Πολύμορφες δραστηριότητες, για να τιμηθούν τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, ξεδιπλώνονται, ήδη, σ' όλη την Ελλάδα. Σήμερα ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν στο Μαίναλο οι Κομματικές Οργανώσεις Πελοποννήσου του ΚΚΕ και η ΚΝΕ, προς τιμήν των 90 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος. Σήμερα, επίσης, η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στις φυλακές της Αίγινας, ενώ για το επόμενο διάστημα προετοιμάζονται εκδηλώσεις σε άλλα μέρη της χώρας.


ΣΕΛ.  2


ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Ανάπτυξη πολύμορφης δράσης

Πολύμορφη δράση κατά της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας - Πρόνοιας, διεκδίκηση ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ
Ολοένα και πιο επικίνδυνη

Σταθερά πάνω από 110 οι νεκροί εργάτες κάθε χρόνο. Κατά 95% αυξήθηκαν οι «ελαστικές μορφές απασχόλησης» από το 2000!


ΣΕΛ.  13
ΚΙΝΗΜΑ «G 700»
Ενσωμάτωση στην κυρίαρχη πολιτική

Απόλυτα ενσωματωμένες στην κυρίαρχη πολιτική οι θέσεις της ομάδας «G 700», όπως παρουσιάζονται στο διαδίκτυο και προβάλλονται από τα ΜΜΕ.


ΣΕΛ.  14
ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ
Αύξηση μισθών η απάντηση

ΣΕΛ.  20
ΚΟΥΒΑ
Κυρώσεις από την ΕΕ ενάντια στο λαό της

ΣΕΛ.  22   -   23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ