Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10111

ΤΑΞΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
Αυξήσεις στο λαϊκό εισόδημα χτύπημα στην κερδοφορία

Η πάλη κατά της ακρίβειας είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος. Ξεκινά από τη διεκδίκηση και απόσπαση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς και μέτρων που να θίγουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ προτείνει τέτοια μέτρα και μπορεί να τα επιβάλει ο λαός αν παλέψει αποφασιστικά και μαχητικά. Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.


ΝΑΤΟΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ πλασάρονται σε ελληνικά πανεπιστήμια

Στο όνομα της έρευνας για ειρηνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει την προώθηση και προάσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων ανά τον κόσμο. Η περίπτωση του Προγράμματος «Επιστήμη για την Ειρήνη και την Ασφάλεια» (SPS)

ΝΑΤΟικό πρόγραμμα με την ονομασία «Επιστήμη για την Ειρήνη και την Ασφάλεια» (SPS), αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ». Το πρόγραμμα, που διαφημίστηκε στο ΑΠΘ και καταδικάστηκε από τους φοιτητές, επιδιώκει να θέσει τις γνώσεις και την έρευνα πρόθυμων επιστημόνων της χώρας μας στους σκοπούς του ιμπεριαλισμού, να στρατευτούν στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Στο φόρουμ της επιτροπής «Επιστήμη για την Ειρήνη και την Ασφάλεια», που έγινε στις 12/3/2008 στις Βρυξέλλες, τονίστηκε από τους ΝΑΤΟικούς: «Οι γνώσεις και οι δεξιότητες των ανθρώπων αυτών των επιστημονικών δικτύων μπορούν να αξιοποιηθούν για την καταπολέμηση απειλών που αντιμετωπίζει η Συμμαχία». Δηλαδή κατά της αντιιμπεριαλιστικής - αντικαπιταλιστικής πάλης των λαών. Σε φόρουμ αυτού του προγράμματος έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς «πρότζεκτ» και από Ελληνες καθηγητές.

Προτεραιότητα του προγράμματος είναι η «Επιστημονική Συνεργασία για την Αμυνα απέναντι στην Τρομοκρατία». Δηλαδή, η επιστημονική συνεισφορά στην εξαπόλυση πολέμων κατά των λαών, υπέρ των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.


ΣΕΛ.  2   -   3

17ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στις Πρέσπες την επόμενη βδομάδα

Το 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ επιστρέφει στον τόπο όπου έγινε το πρώτο διήμερο της Οργάνωσης το 1992, στις Πρέσπες, στις 5-6 Ιούλη. Ενταγμένο στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο είναι ένας σπουδαίος σταθμός στην αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή πάλη του Κόμματος και της ΚΝΕ. Ταυτόχρονα, αποτελεί την ευκαιρία και για ένα ταξίδι στις ηρωικές στιγμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.



ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μήνυμα ταξικής ενότητας στην Αθήνα

Με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, στις 8.30 το βράδυ, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια.


ΣΕΛ.  8
ΥΓΕΙΑ
Πολύμορφη δράση του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  14
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΖΗΜΕΝΣ»
Το σκάνδαλο και η διέξοδος

ΣΕΛ.  12   -   13
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Η απόφαση του ΟΧΙ στο στόχαστρο

ΣΕΛ.  23   -   24
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Για την επαναστατική ενότητα

ΣΕΛ.  27
ΠΣΟ
Νέες δυνάμεις στις τάξεις της

ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ