Τετάρτη 19 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Συνεχίζουν το παράνομο «χαράτσι» στους αγρότες

Γρηγοριάδης Κώστας

Συνεχίζουν οι καρεκλοκένταυροι της ΠΑΣΕΓΕΣ το απαράδεκτο «χαράτσωμα» των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας για τη συμπλήρωση και κατάθεση των φετινών δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρά του ότι υποκριτικά έχει «καταδικάσει» το γεγονός, δε λαμβάνει κανένα μέτρο για την αποτροπή του, κάνοντας επί της ουσίας «πλάτες» στην ΠΑΣΕΓΕΣ, ώστε να συνεχίσει την παράνομη αυτή πρακτική. Επιπλέον, αξίζει να σημειώσουμε ότι το τριτοβάθμιο συνεταιριστικό όργανο έχει ήδη επιδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό με το ποσό των 27 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του σχετικού έργου, όμως απ' ό,τι φαίνεται δεν τους φτάνει, καθώς επιβάλλουν εξτρά «χαράτσι» στους παραγωγούς που ξεκινά από τα 30 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50 για κάθε αίτηση. Αν υπολογίσουμε ότι πέρσι οι δηλώσεις για την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες ξεπέρασαν τις 800.000, η ΠΑΣΕΓΕΣ από όλη αυτή τη διαδικασία, μπορεί να βάλει στα ταμεία της επιπλέον ένα ποσό που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η πρώτη δόση της επιστροφής του Ενιαίου Φόρου Καυσίμων στους αγρότες για το 2012, μόλις που ξεπέρασε τα 80 εκατ. ευρώ. Το ΚΚΕ έχει επισημάνει όλα τα παραπάνω στη Βουλή έχοντας καταθέσει και σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, ενώ η ΠΑΣΥ καλεί σε όλους τους τόνους τους παραγωγούς να αρνούνται να καταβάλλουν τις παράνομες χρεώσεις που τους επιβάλλει η ΠΑΣΕΓΕΣ.

«Ούτε γάτα ούτε ζημιά» με το φακέλωμα στο διαδίκτυο

Μία - μία οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στο διαδίκτυο βγαίνουν και ομολογούν τη συνεργασία τους στο φακέλωμα με τις αμερικάνικες υπηρεσίες. Χτες η εταιρεία «Yahoo» ανακοίνωσε ότι δέχτηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου 12.000 ως 13.000 αιτήματα για την παράδοση προσωπικών δεδομένων κατά το τελευταίο εξάμηνο. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων αποκαλύψεων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, έπειτα από τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τα προγράμματα μυστικής παρακολούθησης από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της CIA Εντουαρντ Σνόουντεν. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αιτήματα υποβλήθηκαν κατά το διάστημα μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου του 2012 και της 31ης Μαΐου φέτος.

Οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στο Διαδίκτυο δέχονται έντονες πιέσεις να δημοσιοποιήσουν την ακριβή φύση της συνεργασίας τους με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (ΝSA). Ο Σνόουντεν, ο οποίος είχε εργαστεί για την NSA, αποκάλυψε ότι ήταν η πηγή πολλών πληροφοριών σχετικά με τις μυστικές παρακολουθήσεις, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «Guardian» και «Washington Post» αυτόν το μήνα.

Οι εταιρείες «Apple», «Microsoft» και «Facebook» έχουν επίσης αποκαλύψει τον αριθμό των αιτημάτων για παροχή μυστικών πληροφοριών που δέχτηκαν από τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου. Η υπόθεση προκάλεσε έναν έντονο δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ. Φαίνεται πως ο κόσμος το 'χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι...

Χτες πάντως ο πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξη που έδωσε στα πλαίσια της Συνόδου των «G8» επιχείρησε να τα «μπαλώσει» και ταυτόχρονα να νομιμοποιήσει οριστικά το φακέλωμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε πως τα απόρρητα προγράμματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, πλαισιώνονται αυστηρά από την εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

«Το Κογκρέσο επιβλέπει, τα ομοσπονδιακά δικαστήρια επιβλέπουν», δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το δημόσιο δίκτυο PBS. Δηλαδή ούτε «γάτα ούτε ζημιά» και μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν...

Nα χτυπήσουμε την αιτία

Με επιχειρήματα - καρμπόν κάθε φορά που πρόκειται να χτυπηθεί ένας κλάδος, ένας τομέας του Δημοσίου, η εκάστοτε κυβέρνηση διαπιστώνει: Σπατάλες, χαραμοφάηδες, διαφθορά... Κάθε φορά η λαϊκή οικογένεια «καρπώνεται» τα αποτελέσματα του «νοικοκυρέματος» με νέα χαράτσια, με νέες περικοπές.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα από το χώρο της Υγείας. Πού οδήγησε ο «εξορθολογισμός» των δαπανών; Αυτά που «εξοικονομήθηκαν» μήπως επέστρεψαν στο λαό με αναβαθμισμένες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας για όλους; Το αντίθετο. Τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν περισσότερα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ασθενείς μένουν χωρίς την απαραίτητη θεραπεία. Νοσοκομεία, κλινικές, τμήματα και κρεβάτια καταργήθηκαν, ενώ τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν ολοένα και περισσότερο σαν επιχειρήσεις. Οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συρρικνώνονται.

Αυτό που δε λέγεται από κανένα κόμμα, εκτός του ΚΚΕ, είναι πως αυτή η πολιτική δεν είναι μια κακή διαχείριση. Αποβλέπει στην καπιταλιστική ανάκαμψη και ένας ιδιαίτερα κερδοφόρος τομέας για επενδύσεις είναι η Υγεία. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους με τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, ελπίζοντας πως θα βγουν από την κρίση πιο ενισχυμένοι. Γι' αυτό η λαϊκή πάλη πρέπει να στοχεύει ακριβώς στην «καρδιά» αυτών των μέτρων, δηλαδή στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, την Πρόνοια και το Φάρμακο. Διαφορετικά είναι σαν να προτείνει άλλο δρόμο προς τον ίδιο αντιλαϊκό και βάρβαρο προορισμό.

Είναι ζήτημα ταξικής πολιτικής

Πολύ γρήγορα, σχεδόν αμέσως μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και το κλείσιμο της ΕΡΤ, κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, έθεσαν θέμα «δημοκρατικής εκτροπής» επειδή η χώρα έμεινε χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ολα αυτά - συνέχειά τους σε μεγάλο βαθμό είναι και οι πανηγυρισμοί ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του ΣτΕ που έλεγε ότι μπορούν να απολυθούν οι περίπου 3.000 εργαζόμενοι της ΕΡΤ - σε τελική ανάλυση ξεστρατίζουν από την ουσία. Και όταν αντικειμενικά έρχεται η ώρα να δοθεί συγκεκριμένος προσανατολισμός και περιεχόμενο από τους ίδιους τους εργαζόμενους στους αγώνες και τις διεκδικήσεις τους, τότε το πράγμα πάει αλλού... 'Η, για να είμαστε ακριβείς, πάει ακριβώς εκεί που θέλει η αστική τάξη, η κυβέρνησή της και οι μηχανισμοί της...

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι ζήτημα «θεσμικής», «συνταγματικής» ή όποιας άλλης «εκτροπής» όπως ισχυρίζονται ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, άλλοι, για να αποκρύψουν τι είδους συμφέροντα υπηρετούν. Το επιχειρούμενο «λουκέτο» είναι απόφαση που εντάσσεται στο πλαίσιο συνολικότερων μέτρων συγκυβέρνησης - τρόικας. Εντάσσονται στις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις στην οικονομία, που είναι απαραίτητες ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να περάσει αλώβητο την καπιταλιστική οικονομική κρίση, φορτώνοντας όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ας δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα: Από την ίδια την κυβέρνηση διέρρεε ότι μετά την ΕΡΤ σειρά παίρνουν τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» και δεκάδες άλλοι οργανισμοί του Δημοσίου. Και έρχονται μαζικές απολύσεις, επαναπροσλήψεις με ατομικές συμβάσεις, περαιτέρω κόψιμο εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις υποδομών. Ολα όσα, δηλαδή, επιδιώκει το μεγάλο κεφάλαιο.

Η δραστική μείωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο οργανισμών, που θα στείλουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, οι αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αυτά είναι θέμα «δημοκρατικής εκτροπής» ή τσάκισμα των εργαζομένων γιατί αυτό απαιτεί η διαχείριση των δημοσίων ελλειμμάτων και του χρέους, που είναι μέρος της πολιτικής διαχείρισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου; Η ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, κλπ είναι θέμα «δημοκρατικής εκτροπής» ή παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο του νερού, της ενέργειας για επενδύσεις και κερδοφορία; Δεν είναι ζήτημα οικονομίας και ταξικών συμφερόντων, που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε τέτοια βάση; Δηλαδή, εάν σε μια τέτοια εταιρεία που θα είναι δημόσια ή ιδιωτική ή μισή δημόσια μισή ιδιωτική ή όπως αλλιώς στήσουν το σχήμα της και οι εργαζόμενοι παίρνουν μισθούς πείνας, πρέπει να πληρώνουν για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν μπορούν να πάνε το παιδί τους στον παιδικό σταθμό, είμαστε εντάξει με τη «δημοκρατία» και τους «θεσμούς»; Και να μην ξεχνάμε πως μιλάμε για αστική δημοκρατία και αστικούς θεσμούς που υπάρχουν ακριβώς για να διασφαλίζουν τα συμφέροντα και την οικονομική εξουσία των μονοπωλίων.

Από αυτή τη σκοπιά πρέπει να δουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ το περιεχόμενο του αγώνα τους. Σε τέτοια κατεύθυνση να οργανώσουν την πάλη τους που πρέπει να είναι κοινή με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να ξεμπερδέψουν με ψέματα και αυταπάτες που έχουν κοστίσει ήδη ακριβά. Να πάρει χαρακτηριστικά λαϊκής συμμαχίας που αντιπαλεύει συνολικά τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, που στοχεύει στην ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.


Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ο παιδικός σταθμός δικαίωμα κάθε παιδιού

Γρηγοριάδης Κώστας

Αγχος και αγωνία κατατρώει τα νέα ζευγάρια σε όλη τη χώρα, καθώς είναι σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων για τη νέα περίοδο. Η πείρα των τελευταίων χρόνων, η συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης, συρρίκνωσης, κατάργησης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών, οι απολύσεις προσωπικού, οι δραστικές περικοπές των κρατικών προϋπολογισμών, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, κάθε άλλο. Για άλλη μια χρονιά αναμένεται εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να μείνουν εκτός, με τραγικές συνέπειες για τις οικογένειές τους στην καθημερινότητά τους. Αντί να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, με γενναία κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους, αλλά και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, πάλι επιχειρούνται «μπαλώματα» που αφήνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών εκτός δημόσιου δικτύου, τα σπρώχνουν στους σχολάρχες, φέρνουν τους γονείς αντιμέτωπους με δυσβάσταχτα τροφεία τόσο στους ιδιωτικούς όσο και στους δημοτικούς σταθμούς. Να εξασφαλιστεί τώρα η ένταξη στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα όλων των παιδιών που θα κάνουν αίτηση οι γονείς τους, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις, με κατάργηση όλων των τροφείων και εξασφάλιση πλήρους και ποιοτικής σίτισης για όλα τα παιδιά. Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός. Να αναπτυχθεί πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή νέων, σύγχρονων δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών. Αμεσα να αξιοποιηθούν κατάλληλα δημόσια και δημοτικά κτήρια για να λειτουργήσουν νέοι παιδικοί σταθμοί. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων, να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Προσλήψεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Σα να μην έφτανε που χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που δούλευαν τα προηγούμενα χρόνια στην Εκπαίδευση, δε θα προσληφθούν την προσεχή χρονιά... Σα να μην έφτανε που η διοίκηση της Εκπαίδευσης μοιράζει αυτοδίκαιες αργίες σε εκπαιδευτικούς με οποιαδήποτε αφορμή... Σα να μην έφτανε που η κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών συνεχίζεται με τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολείων... Σα να μην έφταναν όλα αυτά που σηματοδοτούν ότι τη νέα χρονιά θα έχουμε ακόμα λιγότερους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, παρόλο που και τη χρονιά που μας πέρασε οι ελλείψεις εκπαιδευτικών ήταν μεγάλες και υπήρχαν μαθήματα που δεν διδάχτηκαν καθόλου όλη τη διάρκεια της χρονιάς...

Ηρθαν και οι φετινές μεταθέσεις εκπαιδευτικών, ο αριθμός των οποίων στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι ακόμα μικρότερος από τον περσινό. Τι σημαίνει αυτό για χιλιάδες εκπαιδευτικούς; Οτι θα συνεχίζουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, μακριά από τις εστίες τους, με μισθό 600 ευρώ, που δε φτάνει να καλύψουν τη διαμονή και τη διαβίωσή τους.

Ποια μπορεί να είναι η λύση και η απάντηση σε όλα αυτά; Μόνο η πάλη για μαζικές προσλήψεις στην Εκπαίδευση, για εκπαιδευτικούς με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες τους.

Μαύρη χυδαία νεοναζί προπαγάνδα

Συνεχίζεται η αναπαραγωγή της καθεστωτικής προπαγάνδας από τα τσιράκια του συστήματος, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πάντα με στόχο το ΚΚΕ, την οργανωμένη πρωτοπορία του λαού, ό,τι φοβίζει τους εκμεταλλευτές του και τους μπράβους τους. Γράφουν οι νεοναζί στην ιστοσελίδα τους: «Την Πέμπτη 13/06/2013, στα γραφεία της Τ.Ο. Νίκαιας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ομιλία του Συναγωνιστή Σταύρου Κρίκου με θέμα "Το παιδομάζωμα του ΚΚΕ" (...) ξεκίνησε την ομιλία του περιγράφοντας λεπτομερώς την στρατηγική και τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν οι κομμουνιστές για να προσελκύσουν και να φανατίσουν παιδιά στις τάξεις τους. Φυσικά αναφέρθηκε και στις βίαιες και εγκληματικές πράξεις στις οποίες προέβαιναν σε περιπτώσεις όπου παιδιά και γονείς δεν ήθελαν να ακολουθήσουν. Αναλύοντας την όλη βαρβαρότητα του παιδομαζώματος και φέροντας παραδείγματα από τον συμμοριτοπόλεμο, ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε και στο παιδομάζωμα άλλων κομμουνιστικών χωρών, όπως η Ρωσία».

Τι να πρωτοθαυμάσεις; Την αυτολεξεί αναπαραγωγή όλων των μυθευμάτων των παραγόμενων στα καταγώγια της CIA; Tην απόλυτη ταύτιση των χρυσαυγιτών με άλλους αστούς, ντόπια και ξένα κέντρα και παράκεντρα, και σε αυτή την υπόθεση; Π.χ. με την αμερικανική πρεσβεία, που διατεινόταν τότε ότι «η υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών απαγωγή 28.000 Ελληνοπαίδων, αντιπροσωπεύει εν εκ των μεγαλύτερων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας». 'Η την απερίγραπτη (οργανωμένη ναζί στα νιάτα της) Φρειδερίκη που προσέφυγε στον ΟΗΕ (!) για να ζητήσει, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Τσαλδάρη, 28/9/48, την επιστροφή των "χιλιάδων παιδιών απαχθέντων από τους γονείς των, (που) έχουν ήδη εκτοπισθεί υπό των ορδών αναρχικών... και... εξωθούμενα να μισήσουν τη χώρα των, ταύτα θα αποτελέσουν μια ημέρα ομάδα νέων γενιτσάρων».

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ

Περίσσεψαν τη Δευτέρα και χτες τα πανηγύρια από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που αποκηρύσσουν την ταξική πάλη, για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την ΕΡΤ. Τι λένε; Οτι το Δικαστήριο έλυσε το Γόρδιο Δεσμό της συνταγματικής εκτροπής, όπου οδηγούνταν η κυβέρνηση με την απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ και απεκατέστησε τη δημοκρατία. Λένε, ακόμα, ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι νίκη του κινήματος, στην επίτευξη της οποίας ο καθένας διεκδικεί μερίδιο. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λένε ότι η δική τους πίεση στη ΝΔ για να εκπέμψει ξανά το σήμα της ΕΡΤ έφερε αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως δικαιώθηκε η επιμονή του στην καταγγελία της συνταγματικής εκτροπής από την κυβέρνηση και τα ίδια πάνω - κάτω λένε και οι δυνάμεις του, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ, κυριαρχούν στα συνδικάτα του χώρου.

Τι λέει η απόφαση του ΣτΕ; Οτι η κυβέρνηση είναι συνταγματικά υποχρεωμένη να επαναφέρει το σήμα της ΕΡΤ μέχρι να ξεκινήσει να εκπέμπει ο νέος φορέας της ραδιοτηλεόρασης που είναι στα σκαριά. Αυτό και τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να ρυθμίσουν τα της επαναλειτουργίας του σήματος, με δεδομένο ότι θεωρεί τετελεσμένες τις απολύσεις των 2.656 υπαλλήλων της ΕΡΤ και άρα χρειάζεται να βρεθεί προσωπικό. Οπως, μάλιστα, διευκρίνισε χτες το ΣτΕ και επιβεβαίωσε η κυβέρνηση, το προσωπικό του μεταβατικού σχήματος της ραδιοτηλεόρασης θα προέλθει με τη σύναψη περιορισμένων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, εννοείται με γκρεμισμένα τα δικαιώματα των μέχρι τώρα εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι τελευταίοι που μπορούν να πανηγυρίζουν για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» με την απόφαση του ΣτΕ είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στους άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου, στους οποίους η κυβέρνηση και η ταξική Δικαιοσύνη στέλνουν το μήνυμα ότι τα λουκέτα είναι δεδομένα και σύμφωνα με το Σύνταγμα. Επαληθεύεται ότι το «ενδιαφέρον» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την ΕΡΤ ήταν για το πάπλωμα του ενδοκυβερνητικού ανταγωνισμού και για να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι, αφού συμφωνούν στις απολύσεις, αλλά έχουν διαφορετική άποψη για το πώς πρέπει να μεθοδευτούν. Επιβεβαιώνεται τώρα ότι ο συνταγματικός φερετζές της απόφασης του ΣτΕ είναι παράγοντας που επιταχύνει τις αντεργατικές - αντιλαϊκές εξελίξεις.

Αυτή είναι η αστική δημοκρατία, το Σύνταγμα και οι νόμοι της. Το ίδιο φάνηκε και χτες, όταν η κυβέρνηση, με συνευθύνη των τριών κομμάτων, αρνήθηκε να βάλει σε συζήτηση και ψηφοφορία την τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ΕΡΤ, επικαλούμενη το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Οταν στο Κοινοβούλιο πάει να ανοίξει έστω κι ένα παράθυρο για την υπεράσπιση των εργαζομένων από καλύτερες θέσεις, η αστική δημοκρατία έρχεται συνταγματικότατα και το κλείνει. Ωρα να τελειώνει ο λαός με επιζήμιες αυταπάτες για τα όρια των κατακτήσεων που μπορεί να αποσπάσει, αν δε συγκρουστεί ολομέτωπα με το κράτος και την εργοδοσία. Αν δεν αμφισβητήσει στην καρδιά της την αστική εξουσία και δε συσπειρωθεί - συμμαχήσει για να την ανατρέψει, με ισχυρό ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ