Πέμπτη 6 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Βρώμικα μέσα

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Αποκάλυψη: Τα βρώμικα κόλπα των ΗΠΑ». Είναι ο τίτλος πρόσφατου άρθρου της βρετανικής εφημερίδας «Ομπζέρβερ», όπου περιγράφονται ορισμένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, προκειμένου να «πείσουν» τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να υπερψηφίσουν την πρότασή τους. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται πιέσεις, εκβιασμοί, απειλές, υποσχέσεις για παροχή οικονομικής, στρατιωτικής ή άλλου είδους «βοήθειας», κλπ., κλπ.. Μάλιστα, η εφημερίδα αποκαλύπτει συγκεκριμένο μνημόνιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), σύμφωνα με το οποίο, εφαρμόζεται ήδη μια «επιθετική» εκστρατεία υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όπως και των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων. Θύματα της εκστρατείας υποκλοπών είναι - σύμφωνα με το μνημόνιο - τα μέλη των διπλωματικών αντιπροσωπειών των χωρών - μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και, βέβαια, παρακολουθούνται όλες και οι κάθε είδους ηλεκτρονικές τους επαφές, είτε διεξάγονται από τα γραφεία τους, είτε από τα σπίτια τους.

Και δεν είχαμε, βέβαια, την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτά και όποια άλλα βρώμικα μέσα χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά η επιβεβαίωση του γεγονότος από μια βρετανική εφημερίδα και, μάλιστα, με συγκεκριμένα ντοκουμέντα, έχει τη σημασία της.

ΓΣΕΕ και εργαζόμενες

Η μία στις τέσσερις Ελληνίδες άνω των 20 ετών είναι άνεργη, αλλά και όσες εργάζονται αντιμετωπίζουν μεγάλες ανισότητες σε σχέση με τους άνδρες. Είναι τα κύρια συμπεράσματα των στοιχείων που παρουσίασε προχτές ο πρόεδρος του ΔΣ της ΓΣΕΕ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη). Εδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα αρκετά ακόμη σχετικά στοιχεία, αλλά... ξέχασε να αναφερθεί στις βαθύτερες αιτίες των σοβαρότατων αυτών προβλημάτων. Δεν είπε τίποτε για την κυβερνητική πολιτική, θεωρώντας την προφανώς αθώα και, βέβαια, δεν είπε τι (δεν) έχει κάνει η ΓΣΕΕ για την ουσιαστική αντιμετώπισή τους. Και μη μας φέρουν, ως παράδειγμα... αγωνιστικής αντιμετώπισης, τη σημερινή πικετοφορία στην αμερικάνικη πρεσβεία, την οποία συνδιοργανώνουν με την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ. Από επετειακές ασκήσεις δημοσίων σχέσεων και «επικοινωνιολογίας» έχουν χορτάσει ακόμη και τα ΜΜΕ...

«Τα μεγάλα μαγαζιά»...

«Δεν πιστεύουμε στο μέλλον των μικρών μαγαζιών. Πιστεύουμε στα μεγάλα μαγαζιά για μείωση του κόστους και αύξηση του τζίρου». Αυτά είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «ομίλου εταιριών Φουρλής» Β. Φουρλής, κατά τη διάρκεια προχτεσινής συνέντευξης Τύπου, δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής του ομίλου για τα επόμενα χρόνια. Σ' αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων, ο όμιλος προχωράει στο κλείσιμο μικρών σημείων πώλησης και στον πολλαπλασιασμό των καταστημάτων - μεγαθηρίων, με χώρους πάνω από 3.000 τ.μ. και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ένταση της επίθεσης στα μικρά μαγαζιά των αυτοαπασχολούμενων ή εκείνων με 1 - 2 υπαλλήλους. Οσο για τους εργαζόμενους στα καταστήματα που θα κλείσουν μέσα στους επόμενους μήνες, μπορεί ο Β. Φουρλής να υποστηρίζει σήμερα ότι θα μεταφερθούν σε άλλα καταστήματα του ομίλου, αλλά - σύμφωνα με τον ίδιο - το 2002, «δυστυχώς», υπήρξαν απολύσεις με το κλείσιμο των «ασύμφορων» καταστημάτων του.

Μια αποκαλυπτική είδηση

Η είδηση αποτελείται από μερικές μόνο γραμμές, αλλά φανερώνει τόσα πολλά. Ας γράψουμε, όμως, πρώτα την είδηση. Η τελευταία λέει τα εξής: Είκοσι χιλιάδες (20.000) υποψήφιοι, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, έκαναν αίτηση για την κάλυψη 391 θέσεων προσωπικού στον ΟΤΕ. Ο τρόπος επιλογής θα γίνει με προφορική συνέντευξη από επιτροπή, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο τρόπος συγκρότησής της, αλλά και η μοριοδότηση προσόντων.

Τι να πρωτοπούμε; Για την ανεργία, που όλο πέφτει -σύμφωνα με τους αρμοδίους- κι από την άλλη, δεκάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι, αναζητούν εναγωνίως μια θέση αξιοπρεπούς εργασίας και επιβίωσης στην «ισχυρή Ελλάδα»; Για τα πτυχία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, που έχουν γίνει πτυχία ανεργίας και η μόνη τους αξία και χρήση, πλέον, είναι το κορνιζάρισμα και το κρέμασμα σε κάποιο τοίχο; 'Η, για το ολοφάνερο και προκλητικότατο δουλεμπόριο ελπίδων και προσδοκιών και, ταυτόχρονα, το καθεστώς αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας, που προεξοφλείται από τον τρόπο πρόσληψης και πραγματοποιείται με τις ευλογίες της διοίκησης του ΟΤΕ και της κυβέρνησης;

Οι λαοί μπορούν!

Ηταν εποχή που όλα τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά της γερμανοφασιστικής μπότας. Ηταν 5 Μάρτη 1943. Ο λαός μας έγραψε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του. Κατόρθωσε το ακατόρθωτο! Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΕΑΜ και με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, την Κομματική Οργάνωση Αθήνας, που οργάνωσε και καθοδήγησε αυτόν τον αγώνα, ο λαός της Αθήνας κατέκλυσε τους δρόμους της πόλης. Από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια, την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, όλο το κέντρο της πόλης ξεχείλισαν από εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, σκελετωμένους, τραυματίες με τα καροτσάκια που τα έσπρωχναν νοσοκόμες, εργαζόμενους, γέρους και, προπαντός, τα νιάτα της ΕΠΟΝ. Εβαλαν τα γυμνά στήθια τους μπροστά στα βόλια των βάρβαρων χιτλερικών κατακτητών και διεκδίκησαν και πέτυχαν να ματαιωθεί η πολιτική επιστράτευση, που είχε αποφασίσει ο Χίτλερ και προσπαθούσε να υλοποιήσει η κυβέρνηση του κουίσλιγκ Λογοθετόπουλου.

Μέσα σε εκείνες τις μαύρες μέρες, ο ηρωικός λαός της Αθήνας δε δίστασε να αντισταθεί, να αντεπιτεθεί στον πάνοπλο κατακτητή και τα υποχείριά του, τους ντόπιους συνεργάτες του χιτλερισμού, για τον υπέρτατο σκοπό. Κανένας Ελληνας πατριώτης να μην πάει έξω από τη χώρα, στα κάτεργα του χιτλερισμού. Πέτυχε το μοναδικό. Να εξαναγκάσει τον Χίτλερ να αποσύρει την απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των Ελλήνων. Από όλες τις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα, που δεν έστειλε ούτε έναν πατριώτη να δουλέψει για τη χιτλερική Γερμανία.

Εξήντα χρόνια μετά τις 5 Μάρτη 1943, το κατόρθωμα του αθηναϊκού λαού, όπως μας θύμισαν οι αγωνιστές της Αντίστασης, χτες, στη σεμνή εκδήλωση τιμής που οργάνωσαν, παραμένει αιώνια παρακαταθήκη, που θα διδάσκει και θα διαπαιδαγωγεί τις νεότερες γενιές. Και διδάσκει σ' όλους μας πως όταν ένας λαός παίρνει την τύχη του στα χέρια του μπορεί και το ακατόρθωτο. Τίποτα δεν είναι ανίκητο μπροστά στην ορμή και τους αγώνες των λαών, που παλεύουν για το δικό τους δίκιο

Σήμερα, 60 χρόνια μετά, αυτή η μεγάλη ιστορική στιγμή του λαϊκού κινήματος διδάσκει πως μπροστά στη δύναμη της λαϊκής κοινωνικοπολιτικής πάλης τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί. Αυτή μπορεί να ανατρέψει τα πολεμοκάπηλα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να σταματήσει τον πόλεμο στο Ιράκ. Να αποτρέψει την επίθεση στη ΛΔ Κορέας και όπου αλλού προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές για τα συμφέροντά τους. Μπορεί να εμποδίσει την καθολική επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά, στα λαϊκά δικαιώματα, μπορεί να ανατρέψει αυτήν την πολιτική. Αυτός είναι ο ρεαλισμός του αγώνα, που διδάσκει η ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης στην Κατοχή. Γι' αυτό λέμε πως η ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ μπορεί να ανατραπεί. Αρκεί ο λαός, σε κάθε χώρα, να οργανώσει το δικό του κοινωνικοπολιτικό μέτωπο πάλης και όλοι μαζί από κοινού το διεθνή αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό αγώνα. Η εξουσία των μονοπωλίων στην Ελλάδα πρέπει να ανατραπεί, είναι ρεαλιστικό. Αυτό το δίδαγμα κρατούν οι κομμουνιστές, ακριβή παρακαταθήκη στην πάλη που οργανώνουν στις σημερινές συνθήκες, με προοπτική το Μέτωπο για τη λαϊκή εξουσία.


Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ

Τα συμφωνημένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ καιρό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ταυτίστηκε με τη συνέντευξη Μίλερ για τη «17Ν» και τα όσα λέει για ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι... τα ίδια λέει κι ο πρωθυπουργός, απορώντας για τη φασαρία που έγινε.

Είναι φανερό πάντως πως... ελάχιστος χώρος υπάρχει για πολλές πολλές αντιρρήσεις και διαφωνίες μεταξύ ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και αμερικανικής πρεσβείας. όταν οι στόχοι συμπίπτουν, οι λεπτομέρειες περισσεύουν.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ «δουλευόμαστε» όταν μιλάμε για «λογιστικούς ελέγχους» της κυβέρνησης στις ΔΕΚΟ. Είναι σαφές. Ως γνωστόν, αυτές οι επιχειρήσεις έχουν δυο είδη δαπανών: Αυτές που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κάνει τις πονηροδουλιές της και αυτές που πάνε στους κάθε λογής μεγαλοσυνεργάτες του δημόσιου.

Υπάρχει εχέφρων Ελληνας πολίτης που πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να ελέγξει μια υπηρεσία του δημόσιου τέτοιου είδους έξοδα και μάλιστα αποτελεσματικά; Η απάντηση είναι αυτονόητη.

ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ από άλλες η ελληνική οικονομία και ικανή να αντέξει τους κραδασμούς ενός πολέμου στο Ιράκ, σύμφωνα με τον Χρήστο Πρωτόπαππα. Να του θυμίσουμε ίσως ότι τους τελευταίους 10 μήνες έχει πάθει διάφορα «πατατράκ», χωρίς να έχει υπάρξει κανένας πόλεμος;

Κι όταν βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει «οικονομία», να καταλαβαίνετε τα κέρδη εκείνων που η κυβέρνηση ταΐζει πλουσιοπάροχα. Οι υπόλοιποι κάτοικοι αυτής της χώρας δε συμπεριλαμβάνονται στην έννοια.

ΚΑΙ ΓΕΥΜΑ κάνανε, και με τις ώρες μιλάγανε χτες Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου. Οπως είπαν, το θέμα ήταν το Κυπριακό. Προφανώς, τα μπερδέματα είναι πολλά, οι πιέσεις ακόμα περισσότερες και μάλλον δεν το απόλαυσαν το φαγητό τους.

Η γραμμή πάντως παραμένει μια: Ο,τι πουν οι ΗΠΑ...


Γρηγοριάδης Κώστας

Αναρωτιόμαστε, όμως, αν κουβέντιασαν και όσα έγραφε ο υπουργός Εξωτερικών σε πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζόρναλ» και τα οποία δε συμφωνούν ούτε με τις επίσημες αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε με αυτές της ΕΕ. Τα κουβέντιασαν ή όχι κι αν ναι, σε ποιο συμπέρασμα κατέληξαν;

Ομολογίες...

Γρηγοριάδης Κώστας

Το βρώμικο και επικίνδυνο παιχνίδι, που παίζεται από τα γεράκια της Ουάσιγκτον, για να δικαιολογήσουν ένα νέο γύρο πολέμου στο Ιράκ, αποκαλύπτει με το δικό του τρόπο ο Τόμας Φρίντμαν. Με άρθρο του στο χτεσινό φύλλο των «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο Τόμας Φρίντμαν ομολογεί, μεταξύ άλλων, και το όργιο πιέσεων, εκβιασμών και δωροδοκιών, στο οποίο έχει επιδοθεί ο πλανητάρχης Τζορτζ Μπους, προκειμένου να πάρει με το μέρος του κυβερνήτες και ηγέτες χωρών που εξακολουθούν - για τους δικούς τους λόγους ο καθένας - να αντιστέκονται στα φιλοπόλεμα σχέδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Κατανοώντας τις δυσκολίες που συναντά ο πλανητάρχης στο Συμβούλιο Ασφαλείας - και όχι μόνο - γράφει: «Είναι πράγματι ενοχλητικό ότι τόσο πολλοί "σύμμαχοι" της Αμερικής πρέπει να δωροδοκηθούν ή να εκβιαστούν για να λάβουν μέρος σε αυτόν τον πόλεμο»!

Αυτό, δηλαδή, που ο κόσμος το 'χει τούμπανο, αναγκάζεται τώρα να το ομολογήσει δημόσια ακόμη και ο κύριος Φρίντμαν.

... με ωμό κυνισμό!

Δεν υποτιμά, βέβαια, τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις ο κύριος Φρίντμαν και γι' αυτό σημειώνει στο ίδιο άρθρο: «Ισως να φανούμε τυχεροί και το παιχνίδι του Μπους να αναγκάσει τον Σαντάμ να αποχωρήσει από την εξουσία. Η μοναδική εναλλακτική λύση είναι μια τελευταία προσπάθεια να συνταχθεί ένα ψήφισμα του ΟΗΕ που θα θέτει συγκεκριμένους στόχους αφοπλισμού του Σαντάμ Χουσεΐν, στόχους που αν δεν εκπληρωθούν, το Συμβούλιο Ασφαλείας θα δώσει το πράσινο φως για επίθεση. Η Γαλλία, η Ρωσία και η Κίνα θα μπορέσουν να πουν ότι κέρδισαν χρόνο και οι ΗΠΑ ότι απείλησαν τον Σαντάμ με ένα ενωμένο μέτωπο».

Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, ο κύριος Φρίντμαν, με τον κυνισμό που μπορεί να διακρίνει μόνον εκείνους που είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των «γερακιών» της Ουάσιγκτον, τονίζει: «Αν δε γίνει τίποτα απ' όλα αυτά, ας ετοιμαστούμε για τη σύγκρουση κι ας ελπίσουμε για το καλύτερο. Στο κάτω κάτω καθόμαστε στα πίσω καθίσματα».

Με απλά λόγια, μας λέει πως οι Αμερικανοί - με εξαίρεση τους μισθοφόρους που θα πάρουν μέρος στον πόλεμο του Ιράκ - δεν κινδυνεύουν και πολύ από ένα νέο γύρο πολέμου στο Ιράκ, καθώς πέφτει κομμάτι μακριά από τη χώρα τους! Τόσο απλά και τόσο κυνικά...

«Πετάει» η τιμή του πετρελαίου

Μπορεί ο πόλεμος ενάντια στον ιρακινό λαό, να μην έχει ξεδιπλώσει ακόμη τα θανατηφόρα φτερά του, αλλά οι τιμές των καυσίμων «πετάνε» συνεχώς και ψηλότερα. Στις 3 Μάρτη η τιμή του πετρελαίου ήταν 33,5 δολάρια το βαρέλι, έχοντας αυξηθεί κατά 41% από τις 19 Νοέμβρη 2002 και κατά 76% από τον περσινό Γενάρη.

Περιττό να σημειώσουμε ότι οι απανταχού μεγάλες εταιρίες πετρελαίου και, ιδιαίτερα, οι γνωστές, πάλαι ποτέ «επτά αδελφές», που έχουν γίνει πλέον τέσσερις, μετά από ανάλογες συγχωνεύσεις, σημειώνουν ρεκόρ κερδοφορίας...

Τότε και τώρα

Πλούσια και πολύμορφη είναι η «προσφορά» της «17Ν», στα 28 χρόνια της ζωής και της δράσης της, στο σύστημα και τις κυρίαρχες δυνάμεις, εγχώριες και ξένες. Στις προηγούμενες δεκαετίες, για παράδειγμα, η παράδοση ήθελε τους όποιους κυκλοφορούσαν με διάφορες μάσκες - άλλοτε της οργάνωσης «17Ν», άλλοτε του ΕΛΑ, κλπ - να «χτυπούν», σε περιόδους που τα λαϊκά προβλήματα παρουσίαζαν όξυνση και το λαϊκό κίνημα άνοδο. Με τα επιλεγμένα χτυπήματα στην κατάλληλη στιγμή και την ανάλογη παρέμβαση των ΜΜΕ και της εκάστοτε κυβέρνησης επιχειρούνταν ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και όχι μόνον.

Εδώ και μήνες, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο επαπειλούμενος πόλεμος, η ακρίβεια, η ανεργία, τα αλλεπάλληλα γιουρούσια των κυβερνώντων και των «δυνάμεων» της αγοράς στα πλατιά λαϊκά στρώματα κλπ, κλπ, μπαίνουν στο περιθώριο της τηλεοπτικής επικαιρότητας, είτε με τη διοχέτευση «πληροφοριών» και τις «ζωντανές» συλλήψεις, είτε τώρα με τη «δίκη των δικών». Κι ενώ, η ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων τραβά την ανηφόρα, στα τηλεπαράθυρα αναζητούν... το βαθύτερο νόημα της ματιάς του τάδε ή δείνα κατηγορούμενου.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Σύνοδος Υπουργών πολέμου στην Αθήνα

Ερχονται, στις 14 και 15 Μάρτη, στην Αθήνα οι υπουργοί πολέμου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην άτυπη Σύνοδό τους θα συζητήσουν θέματα όπως ο «ευρωστρατός», η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, αλλά και ο επικείμενος πόλεμος στο Ιράκ. Η χρονική στιγμή, στην οποία γίνεται αυτή η Σύνοδος, όσο και η ημερήσια διάταξή της καθιστούν επιβεβλημένες τις λαϊκές κινητοποιήσεις που προγραμματίστηκαν για το διήμερο εκείνο.

Η κυβέρνηση, ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επαίρεται γιατί κατάφερε επί των ημερών της να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης ενός ακόμη εκστρατευτικού σώματος στην υπηρεσία της Νέας Τάξης. Κομπάζει γιατί αυτή θα δώσει το «πράσινο φως» για τις πρώτες επιχειρήσεις του «ευρωστρατού» στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη Βοσνία.

Η κυβερνητική προπαγάνδα παρακάμπτει δύο σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν στην τελική συμφωνία για τον «ευρωστρατό» στην Κοπεγχάγη, τον περασμένο Δεκέμβρη. Δηλαδή, την υπογραφή εκ μέρους της του «κειμένου της Κωνσταντινούπολης», με κάποιες ανώδυνες αλλαγές, οι οποίες δεν αλλάζουν την ουσία του βρετανοτουρκικού κειμένου, με το οποίο τίθενται υπό αμφισβήτηση τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Οι διαδικασίες στρατιωτικοποίησης της ΕΕ, στοιχείο της οποίας είναι και η δημιουργία του «ευρωστρατού», προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και σ' αυτούς τους ρυθμούς συμβάλλει η Ελληνική Προεδρία. Η μετεξέλιξη της ΕΕ σε έναν ιμπεριαλιστικό επιθετικό οργανισμό, με όλα τα προβλήματα που μπορεί να παρεμβάλει ο ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, είναι μια από τις πιο αντιδραστικές και επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς.

Δεν είναι μόνο η δημιουργία μιας νέας δύναμης ταχείας επέμβασης, η οποία θα εκτελεί αποστολές σ' όλο τον κόσμο για λογαριασμό των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, είναι και η τεράστια αύξηση των πολεμικών δαπανών και η προοπτική χρησιμοποίησης του «ευρωστρατού» για την αντιμετώπιση του «εσωτερικού εχθρού», των εργαζόμενων, των κινημάτων που στρέφονται κατά της πολιτικής και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Είναι ακόμη η επιχείρηση για τη μετατροπή της κοινωνίας σ' ένα μεγάλο στρατώνα όπου οι πολίτες θα ζουν υπό τη διαρκή απειλή ενός αόρατου εχθρού, όπως η «τρομοκρατία», και όπου ο παγκόσμιος στρατιωτικός νόμος θα επιβάλλει το σιωπητήριό του.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και ενόψει της νέας ιμπεριαλιστικής επιδρομής εναντίον του Ιράκ, επιβάλλεται η συμμετοχή στις πολύμορφες κινητοποιήσεις του διημέρου 14 και 15 Μάρτη που οργανώνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες μαζικοί φορείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ