Σάββατο 23 Φλεβάρη 2019 - Κυριακή 24 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συγκέντρωση στον Πειραιά

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά του Κόμματος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (παλιό αμφιθέατρο), την Τετάρτη 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ.

Θα απευθύνει χαιρετισμό η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στην Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2018

Οι ανατυπώσεις έργων του Δημήτρη Κατσικογιάννη που αξιοποίηκαν ως βραβεία στις τρεις πρώτες Οργανώσεις
Οι ανατυπώσεις έργων του Δημήτρη Κατσικογιάννη που αξιοποίηκαν ως βραβεία στις τρεις πρώτες Οργανώσεις
Η ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2018 με υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, που έφτασε στο 128,04%, αποτελεί επιτυχία με ξεχωριστή σημασία, για το Κόμμα μας, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, συνεκτιμώντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες μέσα στις οποίες δόθηκε η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, δυσκολίες που έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών, ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Επίσης, με το γεγονός ότι την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η Οικονομική Εξόρμηση, το Κόμμα μας συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής και δράσης.

Το θετικό αποτέλεσμα της Οικονομικής Εξόρμησης, η σημαντική υπερκάλυψη, αποτυπώνει τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, δεσμοί που έχουν σφυρηλατηθεί στη μεγάλη ιστορική διαδρομή και συνεισφορά του και ανανεώνονται καθημερινά στους σημερινούς ταξικούς πολιτικούς αγώνες.

Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης αποτελεί μια στέρεη βάση, πάνω στην οποία μπορεί να αναπτυχθεί η πολιτική και ιδεολογική αφύπνιση και απαλλαγή της λαϊκής συνείδησης από τις ιδεολογικές επιδράσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ώστε να εκδηλωθεί άμεσα η αναγκαία λαϊκή αντεπίθεση, βασικός όρος της οποίας είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν μια σημαντική μάχη εντείνοντας την ιδεολογική και πολιτική δουλειά ώστε να αποκαλυφθεί στα μάτια του λαού και να αναχαιτιστεί η δηλητηριασμένη προπαγάνδα του κεφαλαίου και των ανθρώπων του, ο αντικομμουνισμός (χοντροκομμένος ή ραφιναρισμένος), ο φόβος και η τρομοκρατία, οι περιβόητοι «εθνικοί στόχοι» της αστικής τάξης περί «ανάπτυξης» και «επιστροφής στην κανονικότητα», τα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας σ' αυτά, ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να συστρατεύσει το λαό μας και τη νεολαία μας με τα μεγάλα συμφέροντα, ο ρόλος των άλλων αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων.


Η Οικονομική Εξόρμηση συνδυάστηκε με επιτυχία με την ένταση της προσπάθειας για την προβολή της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, έχοντας υπόψη τις πολιτικές εξελίξεις (διεθνείς και εσωτερικές) αλλά και ότι διευρύνεται το τμήμα εκείνο των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που εκτιμά το Κόμμα μας και προσβλέπει σ' αυτό, ταυτόχρονα, όμως, βρίσκεται στο στόχαστρο των εκμεταλλευτών και των κάθε είδους πολιτικών εκπροσώπων και μηχανισμών τους.

Συνδυάστηκε και αξιοποιήθηκε το πλήθος των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος.

Η ολοκλήρωση με επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης πρέπει να σηματοδοτήσει ταυτόχρονα και τη συνέχεια της προσπάθειας για διεύρυνση και παραπέρα σύσφιξη των δεσμών μας με το λαό, ώστε να δοθούν με επιτυχία οι εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας και προκειμένου το Κόμμα να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα της οργάνωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη συσπείρωση δυνάμεων, την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού, την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας. Για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για την εργατική εξουσία.

Η Γραμματεία της ΚΕ χαιρετίζει όλους αυτούς που στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ενίσχυσαν το Κόμμα και επιβεβαίωσαν τους ακατάλυτους δεσμούς που έχει σφυρηλατήσει το ΚΚΕ με τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην 100χρονη ζωή και δράση του.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις πρωτοπόρες Οργανώσεις του και τους πρωτοπόρους συντρόφους μας, που έδωσαν με επιτυχία και τη μάχη αυτή.

Ξεχωριστή σημασία αποκτά η υπερκάλυψη, για μια ακόμη φορά, του πλάνου της ΚΝΕ κατά 138,86%, ιδιαίτερα μπροστά στο 12ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Με βάση τη δουλειά και τα αποτελέσματα στην κάλυψη των πλάνων των Κομματικών Οργανώσεων - τόσο όσον αφορά στους ποσοτικούς όσο και στους ποιοτικούς δείκτες - η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώνει τα βραβεία της άμιλλας ανάμεσα στις Οργανώσεις:


α) Το πρώτο βραβείο απονέμεται στην Κομματική Επιτροπή Εξωτερικού

β) Το δεύτερο βραβείο απονέμεται στην ΟΠ Αττικής

γ) Το τρίτο βραβείο απονέμεται στην ΟΠ Κρήτης

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

21/02/2019



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ