Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κούρσα «προοδευτικότητας»

Πρόταση νόμου για τον «πολιτικό γάμο για όλους και προσαρμογή της νομοθεσίας» ο ΣΥΡΙΖΑ, «Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+» η ΝΔ. Τα ...ρέστα τους παίζουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στην κούρσα του ανταγωνισμού ώστε να εμφανιστούν υπερασπιστές και υπέρμαχοι των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των ατόμων, ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολισμό, άλλα προσωπικά χαρακτηριστικά.

Από τη μια, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τις προτάσεις του για την «άρση διακρίσεων» στο Οικογενειακό Δίκαιο, στην κατεύθυνση της «κατοχύρωσης ενός ισότιμου status πολιτειότητας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα». Από την άλλη, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός διαμηνύουν πως στην Ελλάδα του 21ου αιώνα «δεν επιτρέπονται διαχωρισμοί μεταξύ των πολιτών» και εξηγούν ότι «ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικός» αλλά «και βαθιά αντιπαραγωγικός».

Απέναντι στη μισαλλοδοξία, στο ρατσισμό, στη διάκριση και βία κάθε μορφής, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσουν τις υποκριτικές διακηρύξεις για τη νομική κατοχύρωση του ατομικού δικαιώματος στον «αυτοπροσδιορισμό», αποσπασμένο από οποιονδήποτε κοινωνικό, ταξικό προσδιορισμό. Ετσι, με τον κάλπικο μανδύα του «προοδευτισμού» καμουφλάρουν τις αντιδραστικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά και τις κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος των ατόμων με ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό, που οξύνονται στο έδαφος αυτό.

Η δουλειά - λάστιχο και η Υγεία - εμπόρευμα, η ανεργία, οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση, στον Πολιτισμό, σε άλλες κοινωνικές ανάγκες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις διακηρύξεις για την «αρχή της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του κράτους δικαίου». Αντιθέτως, οι κατευθύνσεις της ΕΕ και η πολιτική των κυβερνήσεων για όλα τα παραπάνω ναρκοθετούν κάθε πτυχή της ζωής και αφήνουν ακόμα πιο βαριά τη σκιά τους στην καθημερινότητα όσων - για πολλούς και διάφορους λόγους - βρίσκονται πιο ευάλωτοι στη ζούγκλα του ανταγωνισμού.

Απάντηση στα παραπάνω δεν μπορούν να δώσουν οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις της «ίσης μεταχείρισης» και της «μη εισαγωγής διακρίσεων», στις οποίες διαγωνίζονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά η εξασφάλιση σύγχρονων κοινωνικών δικαιωμάτων για όλες και όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το κάθε προσωπικό χαρακτηριστικό.


Ι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ