Τρίτη 17 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Στις μπίζνες το μυαλό τους

Την προώθηση του ιατρικού τουρισμού ως προτεραιότητα του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Νέες τεχνολογίες στην Ιατρική & Ιατρικός Τουρισμός». Ο υπουργός Υγείας εξήγησε πώς θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τον ιατρικό τουρισμό με το νομοσχέδιο που θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα, τη στιγμή που σε όλη τη χώρα - και στις περιοχές που συγκεντρώνουν χιλιάδες τουρίστες - οι δημόσιες δομές Υγείας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες («Ριζοσπάστης» 8/6/2014 και 15/6/2014). Την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στις υπηρεσίες Υγείας εννοούσε ο υπουργός Υγείας και μάλιστα έφερε παραδείγματα από ένα άκρως ευαίσθητο θέμα, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, όπου κυριολεκτικά έχει φουντώσει η επιχειρηματικότητα, αλλά και τον ιατρικό τουρισμό προς την Ελλάδα. Τι κέρδισαν από την ανάπτυξη των επιχειρηματιών του κλάδου τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί; Τίποτα απολύτως. Πληρώνουν χιλιάδες ευρώ, αντί το κράτος να παρέχει δωρεάν σε όλους τα επιτεύγματα της επιστήμης.

Η υποτονική ανάκαμψη στις ΗΠΑ

«Μια πενταετία μετά την τελευταία ύφεση στις ΗΠΑ, ο ρυθμός ανάπτυξης και η ανεργία δεν έχουν αποκατασταθεί στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-'09. Ακόμη και μετά τη Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του '30, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης επανήλθε στα επίπεδα του 3% και πλέον. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζέικομπ Λιου ανακοίνωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ δε θα ενισχυθεί περισσότερο από 2,1%. Ο Λόρενς Σάμερς, πρώην οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έχει κατ' επανάληψη προειδοποιήσει ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να είναι υποτονική εάν η κυβέρνηση δεν επενδύσει σε έργα υποδομής, στην έρευνα και στην τεχνολογία. Το ποσοστό των ενηλίκων που εργάζονται μειώθηκε απότομα στο διάστημα της τελευταίας ύφεσης, ενώ η έστω και αμυδρή βελτίωση των αριθμών οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν απλά σταματήσει να αναζητούν εργασία» (από άρθρο των NEW YORK TIMES, που αναδημοσιεύει η «Καθημερινή»). Τι δείχνει; Οτι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι μικροί, ότι η ανεργία δε μειώνεται. Δείχνει ταυτόχρονα ότι το κεφάλαιο δεν κάνει επενδύσεις χωρίς κρατικές εγγυήσεις και στήριξη. Αυτά είναι τα καλά της διαχείρισης Ομπάμα που εκθειάζει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Παίρνει εύσημα

Θετικά τα σχόλια για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αστικού Τύπου από τη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Μ. Ντράγκι. «Εχει αλλάξει πολύ το λόγο του, εμφανίζεται πιο ρεαλιστής, δείχνει ότι προσαρμόζεται και προσγειώνεται στην πραγματικότητα, ήταν τα σχόλια στη Φρανκφούρτη. Η οικονομική και επιχειρηματική τάξη της χώρας έχει ούτως ή άλλως μεταβάλει τη στάση της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε σαφές και στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ», γράφει το «Βήμα». Εμείς να θυμίσουμε ότι στο γεύμα που παρέθεσε ο ΣΕΒ στον Αλ. Τσίπρα, οι βιομήχανοι του πρότειναν να τους ζητά τη γνώμη τους για θέματα οικονομίας. Και ο Αλ. Τσίπρας τους είπε ότι δεν μπορούμε παρά να συνεργαζόμαστε, να βοηθήσουμε τη βιομηχανία, χωρίς επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία. Ο λαός να συνειδητοποιήσει το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος που νοιάζεται για το κεφάλαιο και την ΕΕ.

Ο λαός να θυμάται

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει τη δική του συμφωνία με τον ελληνικό λαό, η οποία τον δεσμεύει απόλυτα, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Αλ.Τσίπρας στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» («Αυγή», 15/6/2014). Ο λαός να θυμάται ότι στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στις 28/5/2014, ο Αλ.Τσίπρας τούς είχε πει: «Να αναλάβετε τη δική σας ευθύνη στο προσκλητήριο που σας απευθύνουμε για μια νέα κοινωνική συμφωνία για τη νέα Ελλάδα». Επομένως, η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό είναι η κοινωνική συμφωνία με τον ΣΕΒ. Δηλαδή, τον αντίπαλο του λαού. Που σημαίνει λαός υποταγμένος στις ανάγκες και τις επιδιώξεις των βιομηχάνων για ενίσχυση της κερδοφορίας τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ