Δευτέρα 9 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ευθυγράμμιση

Μόλις έπεσε η πρώτη ντουφεκιά στο Ισραήλ, όλα τα αστικά κόμματα και μορφώματα στην Ελλάδα έσπευσαν να καταδικάσουν την τρομοκρατία και τη βία! Για «φρικτή τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια μνημειώδη δήλωση αμερικανοΝΑΤΟφροσύνης, «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ», εκφράζει «την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ» και καταγγέλλει τη «συνεχιζόμενη βία από όλες τις πλευρές»! Το ΠΑΣΟΚ «καταδικάζει απερίφραστα και ανεπιφύλακτα την τρομοκρατική επίθεση» και η Ελληνική Λύση μιλάει για «μία από τις πλέον αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις της σύγχρονης ιστορίας». Το ναζιστικό μόρφωμα «Σπαρτιάτες» καταδικάζει «τις συνεχιζόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού του Ισραήλ» και εκφράζει τη στήριξή του «στον πληττόμενο λαό του Ισραήλ για την τραγική απώλεια δεκάδων πολιτών και στρατιωτών». Η Πλεύση Ελευθερίας είχε καταπιεί τη γλώσσα της, όπως και το κόμμα «Νίκη». Τόσα χρόνια βέβαια που οι Παλαιστίνιοι ζουν υπό κατοχή και τραβούν τα πάνδεινα από το κράτος του Ισραήλ, μία ανακοίνωση καταδίκης απ' όλους αυτούς δεν είδαμε. Αντίθετα, συνιστούν πάντα «αυτοσυγκράτηση», λες και το Ισραήλ έχει απλά ...τα νεύρα του και ξεσπάει στους Παλαιστίνιους! Για τέτοια υποκρισία μιλάμε! Αλλά κυρίως, για τέτοια άμεση ευθυγράμμιση ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως με τη γραμμή στήριξης της ισραηλινής κατοχής και των εγκλημάτων της από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που ευθύνονται για το σημερινό αδιέξοδο. Αλλά έτσι είναι: Οταν πρόκειται για το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωατλαντισμού, δεν χωράει ούτε «κιχ» διαφοροποίησης από τα αστικά κόμματα, με εκκωφαντική ταύτιση της κυβέρνησης, της σοσιαλδημοκρατίας, της ακροδεξιάς και των νοσταλγών των ναζί.

Λύσσαξαν

Λύσσαξαν χτες οι κομματάρχες των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ που απαιτούσαν την απομάκρυνση στελεχών του ΚΚΕ και υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έξω από τα εκλογικά κέντρα. Οι ίδιοι που στο παρασκήνιο εξαντλούσαν όλα τα άθλια μέσα για να κερδίσουν μια ψήφο παραπάνω, ενοχλήθηκαν από την ανοιχτή πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ! Είναι μάλιστα γελοίο να κατηγορούν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για «προσπάθεια επηρεασμού» των ψηφοφόρων, όταν ανήμερα των εκλογών όλα τα μεγάλα ΜΜΕ φιλοξενούσαν συνεντεύξεις και αφιερώματα στους δικούς τους υποψηφίους, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι υποψήφιοί της ήταν εξαφανισμένοι από παντού. Με μεγάλη ευκολία έβρισκες επίσης στον ηλεκτρονικό Τύπο τη δήλωση του ενός ή του άλλου πολιτευτή των αστικών κομμάτων μετά την ψηφοφορία, αλλά δεν υπήρχε πουθενά μια δήλωση υποψηφίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»! Αν δεν ήταν γνωστός ο ρόλος των αστικών ΜΜΕ, θα νόμιζες ότι οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν πήγαν καν να ψηφίσουν! Αυτόν τον πολυδαίδαλο μηχανισμό αποκλεισμών και συγκάλυψης είχε να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ σε Περιφέρειες και δήμους όλης της χώρας. Κατάφερε όμως να τον ακυρώσει στην πράξη, με τη ζωντανή επαφή και συζήτηση με χιλιάδες κόσμο, όταν όλοι οι άλλοι έκαναν εκστρατείες στα μουλωχτά και με τις πλάτες ισχυρών επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων. Αυτό είναι που τους πείραξε και έβγαλαν το άχτι τους τη μέρα των εκλογών, χωρίς να καταφέρουν να αποκόψουν τους εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απ' όσους μαζικά πλησίαζαν για να συζητήσουν και να ζητήσουν ψηφοδέλτια.

Δύο σταθμά

«Το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα είναι αδιαμφισβήτητο», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι και συνεχίζει: «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στον κόσμο, γιατί είναι πάντα ένα έγκλημα, όχι μόνο ενάντια σε μία συγκεκριμένη χώρα ή στα θύματα της συγκεκριμένης τρομοκρατικής ενέργειας, αλλά κατά της ανθρωπότητας και γενικά εναντίον όλου του κόσμου». Αν δεν μας απατάει η μνήμη μας, η Ουκρανία στηρίζεται από τους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας με το επιχείρημα ότι δικαιούται να πάρει πίσω τα «κατεχόμενα εδάφη» της Κριμαίας και της Ανατ. Ουκρανίας. Γιατί δεν έχουν και οι Παλαιστίνιοι το δικαίωμα αυτό, όταν μάλιστα υπάρχουν αποφάσεις του ΟΗΕ που μιλάνε για κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη και βάζουν θέμα αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους; Και γιατί δεν είναι τρομοκρατία οι εποικισμοί, οι δολοφονίες αμάχων, ο οικονομικός στραγγαλισμός των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια; Δύο μέτρα και δύο σταθμά ξανά από τους Αμερικανο-Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και τα εξαπτέρυγά τους στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τη Ρωσία και την Κίνα. Το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να θέλει πίσω την πατρίδα του είναι αδιαπραγμάτευτο. Κι ας γαβγίζουν τα πολεμόχαρα σκυλιά για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα στη Μέση Ανατολή και όχι των λαών της, που βρίσκονται ξανά σε δίνη.

Μαγιά

Με «κρύα καρδιά» και με κριτήριο την «ασφάλεια» εκτιμούσε το «Βήμα» ότι θα ψήφιζε ο κόσμος στις τοπικές εκλογές. Αλήθεια, όμως, ποιος από τους εκλεκτούς των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τους λοιπούς τάχα ανεξάρτητους, που από σήμερα βρίσκονται χέρι χέρι σε δήμους και Περιφέρειες, μπορεί να «εμπνεύσει» και με τι ακριβώς τους εργαζόμενους; Με την «ανταποδοτικότητα» σε κάθε βήμα; Με τα χαράτσια; Με τις υποδομές στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και με κριτήριο το κέρδος τους; Μια χαρά τα ξέρουν όλα αυτά. Οπως ξέρουν και ότι μόνο ανασφάλεια προσφέρουν στον λαό τα σχέδια της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που σημαίνει 13ωρη δουλειά χωρίς δικαιώματα και «επί ξύλου κρεμάμενοι» εργαζόμενοι, να μην ξέρεις «τι σου ξημερώνει» από φόρους και χαράτσια, πού θα σε βρει το επόμενο «χτύπημα» του κράτους και της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να μην πούμε για τη «ζαριά» της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που τις μέρες αυτές επιβεβαιώνεται ότι μόνο τα χειρότερα προμηνύει για τους λαούς. Ολα αυτά είναι μπροστά. Εξ ου και τα αστικά επιτελεία προβληματίζονται για τη «βαριά καρδιά» με την οποία αποσπούν τη λαϊκή ψήφο, με τους γνωστούς εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα. Απέναντι σ' όλα αυτά, που φέρουν την υπογραφή των εκλεκτών των αστικών κομμάτων σε δήμους και Περιφέρειες, από σήμερα βρίσκονται οι εκατοντάδες εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στήριγμα στον αγώνα του λαού που χρειάζεται τώρα να δυναμώσει κι άλλο, με «μαγιά» τους δεκάδες χιλιάδες που έριξαν με ζεστή καρδιά το γαρύφαλλο στην κάλπη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ