Πέμπτη 7 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παραλογισμός...

Οσο περισσότερο η εγκληματική γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας ταλαιπωρεί τον λαό και τους υγειονομικούς, τόσο αναδεικνύεται η φτώχεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης για να υπερασπιστεί το χάλι της εμπορευματοποίησης, που προωθεί αταλάντευτα με την πολιτική της. Τελευταίο τέτοιο επεισόδιο, η «απάντηση» του υπουργού Υγείας σε Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάσταση των νοσοκομείων της Κρήτης, που εδώ και έναν χρόνο προκαλεί πρωτόγνωρες σε μαζικότητα κινητοποιήσεις σε όλο το νησί. Ο υπουργός επιστράτευσε δύο ελεεινές λαθροχειρίες για να πει ότι το ΚΚΕ ...«παραλογίζεται». Με την πρώτη ισχυρίστηκε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δεν προβλέπει δαπάνη για τα F-35, οπότε είναι «άτοπη» τάχα η απαίτηση του ΚΚΕ να βρεθούν από εκεί χρήματα για να ενισχυθούν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αλήθεια; Δηλαδή τζάμπα θα τα δώσουν οι Αμερικάνοι τα F-35, όταν τα δώσουν; Αλλά και χωρίς τα F-35, το 2% (τουλάχιστον) του ελληνικού ΑΕΠ κατευθύνεται σε εξοπλιστικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, παίρνοντας κάθε χρόνο τα εύσημα των ΗΠΑ. Πόσες κλινικές, πόσα χειρουργεία και πόσοι υγειονομικοί θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν με τα πάνω από 6 δισ. ευρώ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός για τις πολεμικές βρωμοδουλειές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ; Για όλα αυτά «μόκο» ο υπουργός, που είναι από τους πιο φανατικούς οπαδούς της βαθύτερης εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους πολέμους.

... και γελοιότητα

Δεύτερον, έφτασε ο Αδ. Γεωργιάδης να καταλογίζει στο ΚΚΕ ότι «λειτουργεί υπέρ των ιδιωτών κλινικαρχών» επειδή αντιδρά στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία! Ντράπηκε και η ντροπή! Ο γελοίος ισχυρισμός του είναι ότι αν δεν πληρώσουν το «θεσμικό φακελάκι» στο δημόσιο νοσοκομείο οι δεκάδες χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν, θα το κάνουν στον ιδιώτη κλινικάρχη. Είναι προφανές ότι για τον υπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ είναι όρος απαράβατος να πληρώνει ο ασθενής ακόμα και για το ...καλημέρα στο δημόσιο νοσοκομείο. Πάει πολύ όμως να κουνάει η κυβέρνηση το δάχτυλο σε όλους όσοι ξεμπροστιάζουν την πολιτική της και διεκδικούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, με κατάργηση της δράσης κάθε λογής εμπόρου του ανθρώπινου πόνου. Αλλωστε, το ποιος είναι με τους κλινικάρχες (τους φαρμακοβιομήχανους και λοιπούς εμπόρους της υγείας του λαού) το έδειξαν οι ίδιοι, χαιρετίζοντας την επάνοδο Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, μετά την προηγούμενη «λαμπρή» θητεία του.

Μπερδέματα

Μεγάλη πιθανότητα μπερδέματος υπάρχει μπροστά στις ευρωεκλογές με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και είναι λογικό να συμβεί, αφού στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο θα έχουν ξεχωριστή θέση στελέχη που μέχρι πρόσφατα «στεγάζονταν» στο - κατά τ' άλλα - «αντίπαλο δέος» της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μεταξύ αυτών η Εύη Χριστοφιλοπούλου, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, και ο Σωτήρης Σέρμπος, πρώην σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη. Επίσης ακούγονται ο Σπύρος Καρανικόλας, που έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου αλλά και εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο Πύρρος Δήμας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ασφαλώς, μόνο περίεργο δεν είναι το πάρε - δώσε ανάμεσα στα αστικά κόμματα, αφού οι όποιες μεταπηδήσεις γίνονται στο έδαφος της στρατηγικής σύμπλευσης που υπάρχει, ειδικά σε ό,τι αφορά την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, τον εξωραϊσμό της και την εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να στείλουν μήνυμα καταδίκης της ΕΕ, της κυβέρνησης, να δυναμώσουν την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, ενισχύοντας το ΚΚΕ απέναντι στις δυνάμεις που τελικά όχι μόνο δεν τις χωρίζει χάσμα, αλλά ούτε σπιθαμή.

Υπηρεσίες

Κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στο συνέδριο της «Καθημερινής» ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα «καλά» που έκανε η κυβέρνησή του, ξεχωρίζοντας την υπογραφή της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Δίκαια ο Τσίπρας θεωρεί τη συμφωνία «παράσημο» στο πέτο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο άλλωστε καμαρώνουν και όσοι έμειναν και όσοι έφυγαν μετά την εκλογή Κασσελάκη. Η διευθέτηση με τη σημερινή Β. Μακεδονία βρισκόταν ψηλά στη λίστα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να προχωρήσει ο ευρωατλαντικός σχεδιασμός στα Βαλκάνια, ενάντια στη ρωσική και κινεζική ατζέντα, αλλά και για να γίνει το επόμενο βήμα στην ένταξη και των υπόλοιπων βαλκανικών κρατών στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Τον ρόλο αυτόν ανέλαβε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφοντας τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως αποδείχθηκε, ούτε τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» έφερε στην περιοχή, ούτε εξάλειψε τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και των αμφισβητήσεων. Τη Συμφωνία πανηγύρισαν πρώτα απ' όλα οι Ευρωατλαντικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης, ενώ χαρακτηριστικό της αμερικανοΝΑΤΟικής μονοφωνίας των κομμάτων στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι και η ΝΔ ως κυβέρνηση δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα την εφαρμόσει μέχρι κεραίας. Τα γράφουμε όλα αυτά με αφορμή την εκλογή του Τσίπρα στη θέση του προέδρου της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, με τη στήριξη μάλιστα όλων των πολιτικών πτερύγων (Σοσιαλιστές, «Αριστερά», Φιλελεύθεροι ALDE - Μακρόν και μέρος του ΕΛΚ). Οπως και να το κάνεις, είναι κι αυτό μια αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών που πρόσφερε ως πρωθυπουργός για λογαριασμό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ