Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Μαρτυριάρης

Τα ερωτήματα που «πλανώνται» για τις μεγάλες πυρκαγιές του Εβρου και της Αλεξανδρούπολης, σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμά τους, ανέλυσε προχθές ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας. Οπως εξήγησε, αυτά τα «ερωτήματα» προκύπτουν από τις συνολικά 21 εστίες σε μία μέρα: «Μία πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, άλλες 19 εστίες μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Εβρου και η 20ή εστία στην καρδιά της Δαδιάς». Μάλιστα, σε μια εξήγηση γεμάτη ...νόημα, ο Β. Κικίλιας ανέφερε: «Είναι στρατηγικής σημασίας η Βόρεια Ελλάδα, ο Εβρος και η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, με τεράστια συμφέροντα ενεργειακά και ΝΑΤΟικά...». Τι θέλει να πει ο «μαρτυριάρης» υπουργός; Είναι ή δεν είναι όσα λέει μια παραδοχή ότι η περιβόητη «σταθερότητα» που φέρνει η ΝΑΤΟική «Σούδα του Βορρά» στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο; Ομολογεί ή όχι ότι τα «τεράστια συμφέροντα» που υπηρετεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης φέρνουν τον λαό αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες απειλές; Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι εκτός από τη «στρατηγικής σημασίας» Ανατολική Μακεδονία είχε «λαμπαδιάσει» και η Θεσσαλία, με πυρομαχικά να τινάζονται στον αέρα, σε μια ακόμα περιοχή όπου με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί βάση των ΗΠΑ. Οπότε, κάθε φορά που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα μιλούν για τα ΝΑΤΟικά «απάνεμα λιμάνια» και για τη «γεωπολιτική σταθερότητα», ο λαός μπορεί να τους θυμίζει τις ...21 εστίες μέσα σε 24 ώρες που έκαιγαν για σχεδόν έναν μήνα τη «στρατηγικής σημασίας περιοχή»...

Ψηφίζουμε...

Με χυδαίο τρόπο, ο δολοφόνος παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα και προσπαθεί να σκεπάσει τις αντιδράσεις για την κλιμάκωση της κατοχικής βίας. Μαζί με κάθε βόμβα που σκοτώνει Παλαιστίνιους, το Ισραήλ εκτοξεύει τόνους λάσπης για τον αγώνα τους. Αμέσως μετά την επίθεση στη Ράφα, για παράδειγμα, μάθαμε ότι βρέθηκε το πτώμα της Γερμανοϊσραηλινής που απήχθη από το rave party. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που η ισραηλινή προπαγάνδα έχει «πεθάνει» και «αναστήσει» κάμποσες φορές μέχρι τώρα. Αλλά και μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό, το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα την «τελική λίστα» με τους νεκρούς της 7ης Οκτώβρη, μοιράζοντας κατάρες για τους «τρομοκράτες» Παλαιστίνιους που πρέπει να εξοντωθούν μέχρι τον τελευταίο.

... πλευρά

Πρωταγωνιστής στην προπαγανδιστική εκστρατεία του Ισραήλ ήταν και παραμένουν οι ΗΠΑ, με την πρώην πρέσβειρά τους στον ΟΗΕ να υπογράφει ...αυτόγραφα πάνω σε οβίδες με τη φράση «τελειώστε τους» (!) και τον Μπάιντεν να δηλώνει ότι η σφαγή στη Ράφα δεν έχει περάσει ακόμα την κόκκινη γραμμή της γενοκτονίας. Αυτή είναι η πλευρά των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που δίνει στήριξη στο κράτος - δολοφόνο. Στην ίδια πλευρά στέκονται η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που αναγνωρίζουν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και αναβαθμίζουν τη συμμαχία μαζί του. Απέναντι σε όλους αυτούς, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στέκεται το ΚΚΕ μαζί με τον λαό. Αυτή πρέπει να διαλέξει και με την ψήφο του όποιος καταδικάζει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, ανησυχεί για την ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο και στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να έχει πατρίδα.

Λογαριασμός

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί για το τι ακολουθεί την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών για τον λαό. Εδώ και μερικές μέρες, το καινούργιο - αν και τόσο παλιό... - «σπορ» στο οποίο επιδίδονται είναι το ποιος έχει «λεφτόδεντρα» και ποιος υπονομεύει τη «δημοσιονομική σταθερότητα». «Οι προτάσεις του οδηγούν στη χρεοκοπία», λέει ο πρωθυπουργός για τις προτάσεις - κοροϊδία «στα όρια των δημοσιονομικών αντοχών», του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κασσελάκη να απαντά πως «τα "λεφτόδεντρα" τα καλλιεργεί η ΝΔ», ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών που έκανε, άφησε 37 δισ. πλεόνασμα στα ταμεία της χώρας, γεγονός πρωτοφανές στην Ιστορία». «Χρηστή διαχείριση» λοιπόν η φοροληστεία και τα μνημόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, «χρηστή διαχείριση» η φοροληστεία και τα νέα μνημόνια επί ΝΔ, με τα «λεφτόδεντρα» να φυτρώνουν παντού για ΝΑΤΟικές αποστολές και βάσεις, επιδοτήσεις στους ομίλους κ.ά. Ολα αυτά με φόντο τη συζήτηση της περασμένης Παρασκευής για την ακρίβεια, όπου όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Ελ. Λύση, επιτέθηκαν στην κυβέρνηση ότι τάχα ...αποκλίνει από την ΕΕ της ακρίβειας, των καθηλωμένων μισθών και της πολεμικής οικονομίας! Της ΕΕ που την αμέσως επόμενη μέρα φέρνει νέα ματωμένα πλεονάσματα, Σύμφωνο Σταθερότητας και επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή νέα μνημόνια διαρκείας. Αυτοί το «κουστούμι» το έχουν ραμμένο και έτοιμο. Τώρα είναι ώρα να κάνει και ο λαός τον δικό του «λογαριασμό», δυναμώνοντας το ρεύμα της σύγκρουσης με τη βάρβαρη πολιτική τους και ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ