Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αλυχτίσματα...

«Εγώ αυτήν τη συμμορία θα την πολεμήσω», «δεν είναι διαμαρτυρόμενοι, είναι κομμουνιστές», «αμαυρώνουν το έργο της κυβέρνησης». Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο χθεσινό «δελτίο παραληρήματος» του υπουργού Υγείας, ο οποίος όταν δεν «κόβει κορδέλες» περιδιαβαίνει τα κανάλια για να προπαγανδίσει τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτό το καθημερινό ντελίριο του υπουργού «εμπορίου Υγείας», ο οποίος γελοιοποιείται σε κάθε εμφάνισή του σαν παλικάρι της φακής, αποκαλύπτει τι είναι αυτό που «τσούζει» πραγματικά την κυβέρνηση: Είναι οι υγειονομικοί που δεν το βάζουν κάτω, δεν τρομοκρατούνται και δυναμώνουν τις διεκδικήσεις τους για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Είναι τα σωματεία και οι άλλοι φορείς του κινήματος, που αναπτύσσουν καθημερινή δράση για την Υγεία, ξεσκεπάζοντας τη μαγική εικόνα της κυβέρνησης και χαλώντας τις προκλητικές φιέστες που διοργανώνει.

... και νιαουρίσματα

Επιβεβαιώνεται όμως και κάτι ακόμα: Οτι η αντιΚΚΕ υστερία είναι η άλλη όψη της επίθεσης στον λαό και στις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του. Οτι όσο δυναμώνουν η εμπορευματοποίηση και τα αδιέξοδα για υγειονομικούς και ασθενείς τόσο ενισχύεται η χυδαιολογία για το Κόμμα, που πρωτοστατεί στην πάλη για την Υγεία και την Πρόνοια. Ο υπουργός και η κυβέρνηση δεν θα είχαν τίποτα να φοβηθούν από τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις, αν αυτές δεν έβρισκαν την ανταπόκριση που βρίσκουν στους εργαζόμενους και στον λαό, που ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Τα αλυχτίσματα επομένως του υπουργού απέναντι στο ΚΚΕ και όσους διαδηλώνουν είναι σε άλλη ...γλώσσα από τα νιαουρίσματά του στους εμπόρους της Υγείας και στους φαρμακοβιομήχανους.

Αναχώματα

Αποκαλυπτήρια ξανά στη Γαλλία, για τα δήθεν ...αναχώματα στην ακροδεξιά. Στο όνομα του «να μην κερδίσει η Λεπέν», το «Λαϊκό Μέτωπο» (Σοσιαλιστικό Κόμμα, Μελανσόν κ.ά.) καλούσε στον β' γύρο των εκλογών να ψηφιστούν οι αντίπαλοι του κόμματος Λεπέν (Εθνική Συσπείρωση - RN). Με τον τρόπο αυτό, πρόεδρος της Βουλής επανεκλέχτηκε η υποψήφια του Προέδρου Μακρόν, η οποία στον α' γύρο είχε κατρακυλήσει στην τρίτη θέση και ανέκαμψε με τις ψήφους του «Λαϊκού Μετώπου»! Την περασμένη βδομάδα, ήρθε και ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού, Μισέλ Μπαρνιέ, να επιβεβαιώσει ότι τα «αντιδεξιά» μέτωπα όχι απλά δεν φράζουν τον δρόμο σε ακροδεξιές - φασιστικές δυνάμεις, αλλά λειτουργούν και ως κολυμβήθρα για την αντιλαϊκή πολιτική του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου». Από την άλλη, η ηγεσία της RN ανήγγειλε ότι δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και ότι «περιμένει να ακούσει» τις προτάσεις της. Μάλιστα, η Λεπέν επαίνεσε τον Μπαρνιέ για τις θέσεις του στο Μεταναστευτικό και δήλωσε τη διαθεσιμότητα του κόμματός της να αναλάβει κάθε ρόλο και συνεργασία για να μην υπάρξει «κατάσταση πλήρους αδιεξόδου», όπως «σήμερα, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία» στη Βουλή. Πρότεινε, τέλος, «να υιοθετήσουμε ένα άλλο κριτήριο, το οποίο επιτρέπει σε μια πολιτική δύναμη να έχει πλειοψηφία και να κυβερνά τη χώρα, έχοντας παράλληλα καλύτερη εκπροσώπηση των ρευμάτων που τη διασχίζουν...». Τελικά, είναι πολλές οι «αγωνίες» που μοιράζονται οι ακροδεξιές, «προοδευτικές» και λοιπές «δημοκρατικές» αστικές πολιτικές δυνάμεις. Και η μεγαλύτερη απ' όλες είναι η θωράκιση του πολιτικού συστήματος από τη δυσαρέσκεια και τις διεκδικήσεις του λαού.

Ομολογία

Ο εκφυλισμός ...εκφυλισμός, το ξεκατίνιασμα ...ξεκατίνιασμα, αλλά τα διαπιστευτήρια προς το σύστημα μένουν αδιαπραγμάτευτα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ο λόγος, που είτε στηρίζουν Κασσελάκη είτε όχι, τίποτα δεν τους εμποδίζει να κάνουν «ομολογία πίστεως» στην αντιλαϊκή πολιτική. Μέσα σε λίγες μέρες, λοιπόν, εμφανίστηκε πρώτος ο Ραγκούσης να σχολιάσει τις υποτιθέμενες εξαγγελίες του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λες και αυτές ήταν τίποτα «γαλαντόμες παροχές»! Κι όμως, ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι στις «παροχές» πρέπει να μπαίνει μαχαίρι, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα «ξαναχρεοκοπήσουμε», δικαιώνοντας δηλαδή πλήρως όλη την κυβερνητική προπαγάνδα περί «δημοσιονομικών περιορισμών». Λίγες μέρες μετά ήρθε ο Πέτρος Παππάς, που σαν κακέκτυπο του Αδ. Γεωργιάδη δικαιολόγησε πλήρως τις αντιδραστικές αλλαγές και τα «λουκέτα» σε νοσοκομεία, λέγοντας ότι «πρέπει να περιορίσουμε το κόστος» και «να αναδιατάξουμε τον υγειονομικό χάρτη ώστε να γίνει φθηνότερο το σύστημα Υγείας». Μάλιστα, ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι αρκετά ...τολμηρή να εφαρμόσει τέτοια μέτρα γιατί δεν θέλει να αναλάβει το «πολιτικό κόστος»! Τόσο απλά, τόσο ωμά... Το «υπουργείο αντιπολίτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ στα καλύτερά του, ακόμα και αυτές τις «κρίσιμες» - κατά τ' άλλα - στιγμές του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ