Για «προστασία» του εισοδήματος των εργαζομένων και «αντικειμενικότητα» στον τρόπο καθορισμού του μιλάει η κυβέρνηση, με αφορμή τον μαθηματικό τύπο με τον οποίο θα καθορίζεται το ύψος του κατώτατου μισθού μετά το τέλος του 2027. Προσθέτει μάλιστα ότι ο «νέος μηχανισμός» αποκλείει οποιαδήποτε μείωση του κατώτατου μισθού. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Για ποια «προστασία» του εισοδήματος κάνει λόγο, όταν ο κατώτατος μισθός θα εξαρτάται από την «παραγωγικότητα» στο σύνολο της οικονομίας και την πορεία της; Υπάρχει άλλωστε συγκεκριμένη απόδειξη για το πώς θα λειτουργήσει ο συγκεκριμένος «μαθηματικός τύπος», αφού κάτι αντίστοιχο εφαρμόζεται και στην περίπτωση των συντάξεων, όπου οι όποιες «αυξήσεις» βγαίνουν με βάση την αύξηση του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό. Το αποτέλεσμα: Με επίσημο πληθωρισμό το 2024 στο 3% (στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο), οι «αυξήσεις» στους συνταξιούχους για το 2025 θα είναι της τάξης του 2,2% με 2,5%! Τα ίδια και χειρότερα περιμένουν και τους εργαζόμενους. Οσο για τις «διαβεβαιώσεις» ότι ο κατώτατος δεν θα μειώνεται, τολμάνε να μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου! Το 2012 μέσα σε μια νύχτα, με την ΠΥΣ αρ. 6, ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22% και 32% για τους νέους εργαζόμενους, ενώ καταργήθηκε και ολόκληρη η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Να πάψει λοιπόν η κυβέρνηση να προκαλεί τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Και να είναι σίγουρη ότι οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν στην κοροϊδία, οργανώνοντας με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.
Τον ισχυρισμό ότι σε μεγάλες φυσικές καταστροφές οι ζωές σώζονται από το 112 και το «τρεχάτε ποδαράκια μου» επαναλαμβάνει με αφορμή το μακελειό της Βαλένθια η κυβέρνηση. Είναι όμως τέτοια η «τύφλωση» που αντιστρέφει την ίδια την πραγματικότητα. Γιατί, αν κάτι αποδείχθηκε στις πλημμύρες της Βαλένθια, είναι το εξής: Οταν το κράτος «κρεμάει» όλη την προστασία του λαού στο «εκκενώστε προς...» και την ίδια στιγμή αφήνει υποδομές να ρημάζουν, η τραγωδία είναι απλά θέμα χρόνου να (ξανα)συμβεί. Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν σαν τα ποντίκια στα ορμητικά νερά, επειδή λόγω του ανύπαρκτου σχεδιασμού πρόληψης ήρθε ένα γενικευμένο black out, που τίναξε στον αέρα ακόμα και το 112, το οποίο υποτίθεται ότι θα έσωζε ζωές. Οταν άρχισε πια να λειτουργεί ήταν αργά, με τους νεκρούς και τους αγνοούμενους να έχουν πέσει θύματα της «αναμονής» που το ίδιο το κράτος καλλιέργησε. Χώρια που στην Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης, το 112 έχει πια εκφυλιστεί στο γνωστό «λύκος στα πρόβατα», αφού «βαράει συναγερμό» διαρκώς σε άσχετες περιοχές, μακριά από φυσικά φαινόμενα, προσθέτοντας νέους κινδύνους.
Μόλις 3 στους 10 ερωτηθέντες σε έρευνα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δήλωσαν υπέρ της λειτουργίας τους, δίνοντας ένα ακόμα «χαστούκι» στην προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι τάχα κάτι «μειοψηφίες» τάσσονται ενάντια στον απαράδεκτο νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Στην ίδια έρευνα της «Focus Bari», απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια εκφράζονται ανησυχίες για πρόσβαση μόνο των οικονομικά δυνατών στην Ανώτατη Εκπαίδευση, κίνδυνο για υποβάθμιση των δημόσιων δομών, ανισότητες στην πρόσβαση και την αμφιλεγόμενη ποιότητα της Εκπαίδευσης που θα παρέχεται από ιδρύματα που επικεντρώνονται στο κέρδος. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, που πέρσι με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον νόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των δημόσιων, «τσαλάκωσαν» την κυβερνητική προπαγάνδα, έχοντας στο πλευρό τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργατικά σωματεία, είναι η πλειοψηφία που μίλησε. Και συνεχίζει με τους συλλογικούς αγώνες να φέρνει στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών για σπουδές και πτυχία με αξία. Αυτό θα κάνει και τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη στην Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις, όπου οι φοιτητές θα διαδηλώσουν κόντρα στην υποχρηματοδότηση των σχολών, στην παντελή έλλειψη φοιτητικής μέριμνας, στις διαγραφές φοιτητών κ.ά.