Συζήτηση για τα Εργασιακά και τους μισθούς προχθές στη Βουλή. Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα, ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, απαιτούσαν την απόσυρση του απαράδεκτου κυβερνητικού νομοσχεδίου, αλλά και την υπερψήφιση της πρότασης νόμου που κατέθεσαν πάνω από 630 σωματεία για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων. Ποιοι «καταψήφισαν» τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου, πριν καν φτάσει στη Βουλή; Από τη μία, οι γνωστοί εργατοπατέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προσκυνούν τον πυρήνα της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ για τους μισθούς. Και, από την άλλη, κεντρικοί συνδικαλιστές από ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες ομάδες του συγκεκριμένου χώρου. Οι τελευταίοι μάλιστα, που ειδικεύονται στα γνωστά ...«λεβέντικα», απουσίαζαν εκκωφαντικά από κάθε κινητοποίηση στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα ενάντια στον νόμο - έκτρωμα της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οργανώσεις τους δεν μπήκαν καν στον κόπο να γράψουν μια ανακοίνωση για τα ...μάτια του κόσμου, να καταγγείλουν έστω στα λόγια την κυβέρνηση. Δεν είναι λοιπόν απλά μια ταύτιση που «βγάζει μάτι» με τα κόμματα και τους συνδικαλιστές της εργοδοσίας σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και αλλού. Είναι στην πράξη πλήρης υποταγή σε αντεργατικούς νόμους και σχεδιασμούς και πολύτιμες υπηρεσίες σε όσους πασχίζουν να εξουδετερώσουν λαϊκές αντιδράσεις...
Με ένα ...τσουβάλι φόρους ήρθε στην Ελλάδα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, φέρνοντας μαζί του την ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία. Πέρα από τα διθυραμβικά σχόλια για την «πορεία των μεταρρυθμίσεων» και τους «δείκτες της ανάπτυξης», που η κυβέρνηση διαφημίζει ως «εύσημα» στην αντιλαϊκή πολιτική της, η έκθεση του ΟΟΣΑ περιέχει και μια σειρά «συστάσεις», κυρίως για την αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά στρώματα και την παραπέρα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στην εργοδοσία. Σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και εισοδημάτων στα Τάρταρα, ο ΟΟΣΑ ζητάει ενδεικτικά να μειωθεί το αφορολόγητο των 10.000 ευρώ και να αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ (όπου υπάρχουν)!
Αν η κυβέρνηση έψαχνε έναν «κακό μπάτσο» για να πουλήσει ως το «μικρότερο κακό» την άγρια φοροαφαίμαξη που κάνει με την πολιτική της στον λαό, είναι σίγουρο ότι τον βρήκε. Ειδικά μπροστά στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Τα πράγματα όμως είναι πιο σοβαρά και κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Γιατί οι επισημάνσεις για «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», «μειωμένες εισπράξεις από τον ΦΠΑ», «αντιαναπτυξιακές ασφαλιστικές εισφορές» και άλλα παρόμοια, που περιέχονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, αποτελούν τη βάση της φορολογικής πολιτικής όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και όλων των άλλων κομμάτων. Που σημαίνει ότι οι «συστάσεις» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού δεν είναι «έκθεση ιδεών», αλλά αργά ή γρήγορα θα αποτυπωθούν στην πράξη, όπως έγινε και με την αντεργατική «εργαλειοθήκη» την περίοδο των μνημονίων. Στο χέρι του λαού είναι να βάλει εμπόδια με την πάλη του. Οχι για να γλιτώσει μόνο τα χειρότερα, αλλά για να απαλλαγεί από τον βραχνά του κέρδους, που τον καταδικάζει σε θυσίες δίχως τέλος για το κεφάλαιο.