Τρίτη 16 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024
Oι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»... δεν μπορούν να καταφέρουν πολλά

Οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αλλά «καρφί στο μάτι» των επιτελείων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Ναι, ο συσχετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο είναι πέρα για πέρα αρνητικός για τον λαό. Κι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια ευρωκοινοβουλευτική ομάδα έχει κάθε φορά την πλειοψηφία, αν είναι δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες ή κάποιος άλλος. Αλλωστε, στην πλειοψηφία των ψηφοφοριών για τις αντιλαϊκές Οδηγίες, τις κατευθύνσεις και τα ψηφίσματα, η στάση τους ταυτίζεται σχεδόν πάντα.

Είναι αρνητικός γιατί όλα τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από «χωροταξία», είναι κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ, κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ομως ακριβώς για αυτόν τον λόγο είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να δυναμώσει όσο γίνεται περισσότερο η φωνή του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή. Γιατί είναι η μοναδική φωνή που δεν εκφράζει συμφέροντα του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά υπερασπίζεται το δίκιο και τα συμφέροντα του λαού.

Η ψήφος των λαϊκών στρωμάτων πιάνει τόπο όταν ευθυγραμμίζεται με τα δικά τους συμφέροντα και όχι με τα συμφέροντα του αντιπάλου τους. Κι αυτό μπορεί να το εκφράσει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ. Γιατί η δύναμη που θα δώσει ο λαός στο ΚΚΕ, επιστρέφει πολλαπλάσια στον ίδιο, συμβάλλει στην ενίσχυση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην πάλη και τον αγώνα για τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές - ανάγκες. Αυτό δείχνει άλλωστε και η προηγούμενη πείρα.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ έχουν κάνει 630 Ερωτήσεις και πάνω από 300 ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον λαό. Αποκάλυψαν έγκαιρα τι ετοιμάζουν σε βάρος του και τον προστάτευσαν από αιφνιδιασμούς. Εδωσαν μάχες για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός, αντιδραστικός χαρακτήρας της ΕΕ. Η δράση τους αυτή είναι στήριγμα των εργατικών - λαϊκών αγώνων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Οταν μετά το έγκλημα στα Τέμπη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυπταν ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση, αξιολογώντας την πορεία ανάπτυξης του συστήματος ERTMS, σε έκθεσή της αφαιρεί την υποχρέωση από τα μονοπώλια που διαχειρίζονται τις γραμμές να εφαρμόζουν τα συστήματα ασφαλείας! Κι όλα αυτά ενώ χιλιάδες λαού διαδήλωναν τους προηγούμενους μήνες «Τα κέρδη τους - οι ζωές μας», οι δε οικογένειες των 57 νεκρών στα Τέμπη ψάχνουν το δίκιο τους απέναντι στα μονοπώλια και στα κόμματά τους.
  • Την ώρα που ο τόπος έβραζε με τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή την «υπόθεση Καϊλή», οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυπταν ότι πέρασε ψήφισμα στην Ευρωβουλή με το οποίο αναγνωριζόταν ότι η δυνατότητα των λόμπι «να επηρεάζουν τη λήψη αποφάσεων στο Κοινοβούλιο αποτελεί ζωτικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας»! Ηταν μάλιστα οι μοναδικοί που το καταψήφισαν, σε σύνολο 705 ευρωβουλευτών!
  • Μετά τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, το 2017, τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018, οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ενωση, με λόγια ...συμπόνοιας, προσπαθούσαν να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυπταν τον περίφημο «Οδηγό ανάλυσης κόστους - οφέλους» για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ΕΕ, που δείχνει ότι πίσω από την παντελή έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής θωράκισης βρίσκεται και η πολιτική της ΕΕ, που τα αντιμετωπίζει ως «κόστος».
  • Οταν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα πανηγυρίζουν για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ και το παρουσιάζουν περίπου ως ένα βαρέλι με χρήματα που θα μοιράζονται στον λαό, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκαλύπτουν τα εκατοντάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που παίρνονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων για να εκταμιευθούν οι δόσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ένταση των πλειστηριασμών και των εξώσεων, η απογείωση της φορολογίας στους αυτοαπασχολούμενους, κ.ά.
  • Οταν πέρναγε η «πράσινη» ΚΑΠ στην ΕΕ και η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την παρουσίαζαν ως το «εργαλείο» που θα έφερνε ποιοτικά προϊόντα και εισόδημα στους αγρότες, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυπταν ότι η ΚΑΠ επιβάλλει δυσβάσταχτες «πράσινες» υποχρεώσεις στις αγροτικές οικογένειες. Και παρέχει περαιτέρω διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους για τιμές κάτω του κόστους στο χωράφι και πολλαπλασιασμό τους στο ράφι, για αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από το εξωτερικό.

Η αποκάλυψη της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ, η αντιπαράθεση μαζί της μέσα κι έξω από το Ευρωκοινοβούλιο και το Κοινοβούλιο, μαχητικοποιούν το κίνημα και βάζουν απέναντι τον πραγματικό αντίπαλο. Αυξάνουν την αγωνιστική πίεση, για να αποσπάσει ο λαός ακόμα και στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης. Γι' αυτό, μόνο κερδισμένος θα βγει αν την επομένη των εκλογών η φωνή του ΚΚΕ ακούγεται πιο δυνατή στο Ευρωκοινοβούλιο!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ