Πέμπτη 2 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024
Γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αφού είναι ενάντια στην ΕΕ...

Ακριβώς επειδή το ΚΚΕ είναι ενάντια στην ΕΕ, έχει μεγάλη σημασία για τον λαό να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο στις ευρωεκλογές.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να υπερασπιστεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, επειδή είναι απέναντι στην ΕΕ και παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της, για να αποδεσμευτούν η χώρα και ο λαός από τα δεσμά της...

Μπορεί να υπερασπιστεί το λαϊκό εισόδημα, επειδή είναι ενάντια στην ΕΕ του Συμφώνου Σταθερότητας, των πρωτογενών πλεονασμάτων και των «αντοχών της οικονομίας». Ολων αυτών δηλαδή που αποτελούν τον πυρήνα της οικονομικής - δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΕ για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Μπορεί να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα, επειδή είναι ενάντια στην «ευελφάλεια», στη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, στην πολιτική της εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης, των «συμβολαίων μιας ώρας». Ολων αυτών δηλαδή που αποτελούν την εργασιακή «κανονικότητα» στην ΕΕ, για να μπορεί το κεφάλαιο να εκμεταλλεύεται φτηνότερη εργατική δύναμη, να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους όποτε και όσο χρειάζονται τα κέρδη του.

Μπορεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια και την προστασία της ζωής του λαού, επειδή είναι ενάντια στη στρατηγική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, των σιδηροδρομικών μεταφορών, της ακτοπλοΐας. Αυτή η πολιτική, που βρίσκεται στην καρδιά της ΕΕ, οδήγησε στα Τέμπη και παλιότερα στο «Σάμινα», επιβεβαιώνοντας καθημερινά το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Μπορεί να υπερασπιστεί την προστασία του λαού, της περιουσίας του και του περιβάλλοντος από φυσικές καταστροφές, επειδή είναι ενάντια στην πολιτική κόστους - οφέλους στην πρόληψη και την αντιμετώπισή τους. Οσα ζήσαμε στο Μάτι, στη Μάνδρα, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία, δεν ήταν «η κακιά η ώρα». Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, που έχουν «λεφτόδεντρα» για τις ανάγκες του κεφαλαίου αλλά για τις ανάγκες του λαού το ταμείο είναι πάντα μείον!

Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες λαούς, επειδή είναι ενάντια στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, που η πολιτική τους καθορίζεται από τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου, οδηγώντας σε βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά τους σχέδια. Αλλά και σε επώδυνους συμβιβασμούς στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, στο όνομα της «συνοχής» της ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Το ΚΚΕ είναι ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, των κρίσεων, του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας. Για να σπάσει ο λαός τα δεσμά της, πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική μέσα στη χώρα και σε κάθε χώρα!

Να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής και της ΕΕ, που είναι ένωση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, της αστικής τάξης κάθε χώρας, ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πιο δυνατό ΚΚΕ! Ολα τα άλλα κόμματα είναι υπέρ της ΕΕ, προωθούν ή στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της. Γι' αυτό ψηφίζουν όλοι τα ίδια σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στην ελληνική Βουλή!

Ο λαός δεν έχει κανένα πραγματικό όφελος από την ΕΕ, είτε κάνουν κουμάντο οι νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί, είτε οι σοσιαλδημοκράτες, οι κεντρώοι και οι κεντροαριστεροί.

Δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ο λαός δυναμώνει τη δική του φωνή εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Αλλά, κυρίως, εκεί που ανατρέπονται: Στους δρόμους του αγώνα και της οργανωμένης πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της. Γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει πολλαπλάσια στους εργαζόμενους, στον λαό, στη νεολαία, στους αγώνες για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο λαός έχει πείρα! Μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου ο συσχετισμός δυνάμεων είναι αρνητικός σε βάρος του, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ήταν οι μόνοι που με συνέπεια:

  • Καταψήφισαν αντιλαϊκές Συνθήκες και Οδηγίες, που μετά έγιναν νόμοι του κράτους, με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων.
  • Καταψήφισαν και κατήγγειλαν τα πολεμικά ανακοινωθέντα του Ευρωκοινοβουλίου, τις αποφάσεις που φανερώνουν την πολεμική προετοιμασία της ΕΕ απέναντι στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα.
  • Διεκδίκησαν μέτρα προστασίας για τους πυρόπληκτους, σεισμόπληκτους και πλημμυροπαθείς, ουσιαστική αποκατάσταση και 100% αποζημιώσεις.
  • Αποκάλυψαν στον λαό το πραγματικό αντιλαϊκό περιεχόμενο Οδηγιών που η ΕΕ και τα κόμματά της διαφημίζουν ως δήθεν φιλεργατικές - φιλολαϊκές.
  • Στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που αγωνίζονται σε κάθε χώρα - μέλος της ΕΕ.
  • Αποκάλυψαν και στάθηκαν απέναντι στην προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία σε βάρος των λαών, με την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», που ξελασπώνει τον φασισμό - ναζισμό και ποινικοποιεί την πάλη για ένα καλύτερο αύριο.

Απέναντι στη Σκύλλα της ΕΕ και στη Χάρυβδη των κομμάτων της, ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ! Γιατί έχει πρόταση και σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο. Γιατί παλεύει για την ευημερία και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, ενάντια στα κέρδη του κεφαλαίου. Για να σπάσει ο λαός τα δεσμά της ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ