Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Επιλογές

Ερευνα Κοινής Γνώμης
Μελωδικές «διαδρομές»

Η πιανίστα Χαρά Ιακωβίδου ερμηνεύει έργα Σκαλκώτα
Η πιανίστα Χαρά Ιακωβίδου ερμηνεύει έργα Σκαλκώτα
Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τους κύκλους «Λιποτάκτες», «Φαίδρα», «Επιφάνια» κ.ά., θα παρουσιάσουν ο φλαουτίστας Σπύρος Παπικινός και η κιθαρίστρια Μαρία Αναγνωστοπούλου, που αποτελούν το ντούο «Ηχοχρώματα» με τους συνεργάτες τους Ξένια Χαράρη (φωνή, φλάουτο), Μαργαρίτα Μπαρδάκη (πιάνο) και Γιώργο Μπισμπικόπουλο (φωνή). Η βραδιά θα γίνει αύριο (7μμ), στην αίθουσα συναυλιών του Πυθαγορείου Ωδείου (Λ. Μαραθώνος 33, Ανοιξη).

  • Με τη μορφή κοντσέρτου παρουσιάζεται η όπερα «Ετσι κάνουν όλες» του Μότσαρτ, από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, σήμερα (8.30μμ), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο. Τραγουδούν: Τζένη Δριβάλα, Βασιλική Καραγιάννη, Μαίρη Ελεν Νέζη, Ζάχος Τερζάκης, Κύρος Πατσαλίδης, Κωστής Κωνσταντάρας. Είσοδος ελεύθερη.
  • «ITALIA 1900» τιτλοφορείται η παράσταση μπελ κάντο και ιταλικής καντσονέτας, που πραγματοποιεί η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Αττικα», τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στη Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59), υπό τη διεύθυνση του Αρη Δημητριάδη και σολίστ τους Μαρία Μαρκέτου και Σταμάτη Μπερή.
  • Με ρεσιτάλ πιάνου της Χαράς Ιακωβίδου, σήμερα (8.30μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής, ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για πιάνο του κορυφαίου Ελληνα δημιουργού, μαζί με έργα των Μπεργκ, Σαΐνμπεργκ, Στραβίνσκι, Μπέλα Μπάρτοκ και Γιάννη Κωνσταντινίδη, προκειμένου να αναδειχτούν οι μεταξύ τους «εκλεκτικές συγγένειες».
  • Αύριο (8μμ), στον «Παρνασσό» (πλ. Καρύτση) θα δώσει συναυλία η Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με έργα Φραγκίσκου Λεονταρίτη.
  • Τραγούδια από τη «φρέσκια» δισκογραφική του δουλιά «Πανσέληνη χώρα» και παλιότερα κομμάτια παρουσιάζει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο «Μετρό» (Γκύζη 47).
  • Η Σαβίνα Γιαννάτου και το συγκρότημα «Πριμαβέρα εν Σαλόνικο» εμφανίζονται (Σάββατο και Κυριακή), στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή). Παρουσιάζουν παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο, με αρκετά στοιχεία αυτοσχεδιασμού. Την ενορχήστρωση έκανε ο Κώστας Βόμβολος.
  • Την καινούρια τους δουλιά, αλλά και γνωστά κομμάτια τους παρουσιάζουν οι «Μπλε», στο «Καφεθέατρο» (Κορδιγκτώνος 2).
  • Ενα συγκρότημα που έχει κερδίσει την αποδοχή μεγάλου μέρους του κοινού, οι «Ονειροπαγίδα», τραγουδά σήμερα στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15).
  • Μια «διαδρομή» από τον Σαββόπουλο μέχρι τα «Ξύλινα Σπαθιά» παρουσιάζει το μουσικό σχήμα «Καθ' Οδόν», την Κυριακή (8.30μμ) στο Χολαργό (Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», Περικλέους 55, Δημαρχείο).
  • Το συγκρότημα «Παλαιινά Σεφέρια» παρουσιάζει παλιούς κρητικούς σκοπούς, αλλά και δικές του συνθέσεις, σήμερα, στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3).
  • Αύριο, στον ίδιο χώρο ο Πέτρος Δουρδουμπάκης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τα καλύτερα τραγούδια του.
  • Στη μουσική «Σκηνή» (Ζωοδ. Πηγής 125 και Κομνηνών, Εξάρχεια) σήμερα εμφανίζεται το συγκρότημα «Αρόδου», με κλασικά και σύγχρονα έντεχνα, αλλά και δικές τους συνθέσεις. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Ε. Ανδρόνικου (τραγούδι-κρουστά), Χ. Γεράκη (κιθάρα, τραγούδι, μαντολίνο), Σ. Καλλιολιά (πιάνο, τραγούδι), Κ. Ντάκο (βιολί), Κ. Γεράκη (κιθάρα - κρουστά). Στον ίδιο χώρο αύριο εμφανίζεται το συγκρότημα «Κέλτες», με κελτική μουσική.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ