Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Το ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ

Να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΠΑΣΠ σαν τη «μοναδική ρεαλιστική απάντηση στο σήμερα και όχι στο μακρινό αύριο» καλούν τα στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ τους φοιτητές και σπουδαστές, προσπαθώντας να πείσουν ότι οι διαφορές με τη ΝΔ είναι μεγάλες. Πατάνε, βέβαια, στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών ήταν αρκετά νεαροί όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» την αυτονόητη αλήθεια: Οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί, αλλά και δοκιμάζονται, είναι ίδιοι, κόμματα των βιομηχάνων και της ΕΕ.

Με ψέματα και υποκρισία προσπαθούν να κρύψουν ότι:

  • Το ΠΑΣΟΚ είναι ίδιο με τη ΝΔ. Οταν ήταν κυβέρνηση προωθούσε τα ίδια μέτρα, την πολιτική της ΕΕ στο χτύπημα των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων, στο τσάκισμα της υγείας, πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην καταστολή. Δεν είναι τυχαίο ότι σαν σκυτάλη πήρε η ΝΔ το νόμο Αρσένη, το νόμο Ρέππα και άλλους αντιλαϊκούς νόμους για να συνεχίσει το έργο.
  • Το ΠΑΣΟΚ είναι ίδιο με τη ΝΔ, όχι μόνο χτες, αλλά και σήμερα. Αποδεικνύεται από τις αντιδραστικές θέσεις που έχει, τις δηλώσεις των στελεχών του για την παιδεία και την ιδιωτικοποίηση, τα εργασιακά δικαιώματα και τους νέους. Ολα αυτά έχουν πρακτική εφαρμογή, δεν μπορεί να πείσει το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του ότι δεν τα εφαρμόζουν. Τρανά παραδείγματα η ΓΣΕΕ και τα σωματεία στα οποία πλειοψηφεί, οι δήμοι μαζί με το ΣΥΝ κ.α.
  • Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σαν «το λιγότερο κακό» πέρα από παραδοχή ότι το ΠΑΣΟΚ τελικά είναι «κακό» είναι ψήφος μοιρολατρίας και υποταγής! Είναι ψεύτικες ελπίδες για δήθεν αλλαγή. Δεν έχει καμία διαφορά από την ψήφο στη ΝΔ. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή της σημερινής κατάστασης, αν η νεολαία στηρίξει και δώσει στις ερχόμενες φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης και συγχωροχάρτι στα κόμματα της πλουτοκρατίας και τα υποστηρίγματά τους. Αντίθετα, θα βάλει την υπογραφή της για τη συνέχιση της ίδιας επίθεσης, για υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντος.

Οι φοιτητές - σπουδαστές των εργατικών και λαϊκών οικογενειών δεν πρέπει να ενδιαφέρονται αν θα έχουν φορτωμένο στην πλάτη τους τον μπλε ή τον πράσινο βραχνά, αλλά πώς θα απαλλαγούν από αυτούς. Γι' αυτό να μην πατήσουν την μπανανόφλουδα του «εφικτού». Σήμερα απαιτείται να μη χαθεί καθόλου χρόνος, να ανασυγκροτηθεί το κίνημα, να δυναμώσει για να μη φορτωθούν οι λαϊκές οικογένειες την κρίση. Σήμερα η μόνη ψήφος που μπορεί να πιάσει τόπο, ψήφος αντεπίθεσης και προοπτικής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Είναι στις 13 Μάη η ψήφος στην Πανσπουδαστική!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ