Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Φύγε και γύρνα τους την πλάτη! Δεν αλλάζουν!

Το περιστατικό της Κυριακής στο ΤΕΙ Αθήνας, με τους πληρωμένους μπράβους του ΠΑΣΟΚ και της νεολαίας του ενάντια στα μέλη της ΚΝΕ, δεν είναι μια «μεμονωμένη παραφωνία», αλλά μια προμελετημένη ενέργεια. Σε τελική ανάλυση, «επαγγελματίες» ανθρώπους της νύχτας, με τον εξοπλισμό τους, που μέσα σε μια ώρα μπορούν να έρθουν εκεί που τους θες, δεν τους βρίσκεις δα και στον ...χρυσό οδηγό ή στο 11 8 τάδε!

Κάθε νέος και νέα που είναι μέλος ή προσεγγίζει το ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ πρέπει να προβληματιστεί, να πάρει θέση.

Να αντιληφθεί τα ψέματα και την υποκρισία των στελεχών αυτού του κόμματος! Τι ακούει; Του μιλάνε για «αξίες», «ιδανικά» κλπ. Αυτές οι φασιστικής έμπνευσης μέθοδοι είναι «αξίες» ή «ιδανικά»; Του μιλάνε για «αλλαγή», για «διαφορές με τη ΝΔ». Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε παρόμοιες επιθέσεις με μπράβους και πρωταγωνιστές τα στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Να προβληματιστούν τα παιδιά που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ: Γιατί χρησιμοποιεί η ΠΑΣΠ τις ίδιες μεθόδους με τη ΔΑΠ; Επειδή δε διαφέρουν στις θέσεις τους. Επειδή ταυτίζονται στο βασικό: Στην τάξη που υπηρετούν! Στέλεχος της ΠΑΣΠ ήταν αυτός που την Κυριακή έδειχνε στους μπράβους τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ και ταυτόχρονα έσκουζε να μη χτυπήσουν τα στελέχη της ΣΕΥΠ, γιατί όπως φώναζε είναι η σχολή του, τον γνωρίζουν καλά εκεί και θα του έκανε κακό στην εικόνα του αν κυκλοφορούσαν την επομένη οι Κνίτες με επιδέσμους να του κάνουν καταγγελίες! Τέτοια συμπεριφορά και στάση ζωής μαθαίνουν στους νέους ανθρώπους, στα στελέχη τους.

Για τα παιδιά που είναι μέλη ή προσεγγίζουν την ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ, ιδίως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, το γεγονός του ΤΕΙ πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι! Να το πάρουν γρήγορα απόφαση: Δεν έχουν καμία δουλειά με δαύτους, την πολιτική και τα μέσα που χρησιμοποιούν, τον αντικομμουνισμό τους. Ο δρόμος τους είναι αλλού.

Ο στόχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στο ΤΕΙ απέτυχε. Η νεολαία του ΚΚΕ με κάτι τέτοια ατσαλώνεται. Η στάση ζωής μαθαίνει το ΚΚΕ στους νέους του, πηγάζει από την ενενηντάχρονη ηρωική πορεία του! Τα ιδανικά του είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, το ΚΚΕ μαθαίνει στους ΚΝίτες να πετούν στα μούτρα της εργοδοσίας τα 50.000 ευρώ που τους τάζει για να τους εξαγοράσει. Αυτά τα ιδανικά δίνουν το δικαίωμα στους ΚΝίτες να κοιτούν τους σπουδαστές στα μάτια και να τους καλούν θαρρετά και με το παράδειγμά τους σε συστράτευση, ρήξη και αντεπίθεση με το ΚΚΕ. Αυτός ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της ανυπότακτης στάσης είναι ο δρόμος για κάθε λαϊκό παιδί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ