Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Οι σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στα παραμύθια της ΠΑΣΠ

Οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στις σχολές κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να πείσουν τους φοιτητές να δεχθούν τα μέτρα. Η κυβέρνηση στηρίζεται στην ΠΑΣΠ μέσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της, ποντάρει στη νεολαία της για να δουλεύει όλη την αντιδραστική ιδεολογία στους φοιτητές. Εχουν μεγάλη γκάμα από ψεύτικα επιχειρήματα για να καλλιεργούν αυταπάτες ότι τάχα τα μέτρα θα είναι προσωρινά, να εγκλωβίζουν και αποπροσανατολίζουν με μια φρασεολογία ότι δήθεν «διαφωνούν». Παλιά τους τέχνη κόσκινο!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για το «καλό» και «κακό» ΠΑΣΟΚ, για το «παλιό ΠΑΣΟΚ του '80» και τους «εκσυγχρονιστές» κτλ. Το ΠΑΣΟΚ πολλές φορές έχει κοροϊδέψει το λαό με αυτές τις ψευτιές, είναι «μανούλα» η σοσιαλδημοκρατία να εμφανίζει δήθεν δυο πρόσωπα για να ρίχνει στάχτη στα μάτια. Τα ίδια δεν έλεγαν και η ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ για τα αντιλαϊκά μέτρα επί κυβέρνησης Σημίτη; Τα ίδια δεν έλεγαν, όταν η χώρα μας συμμετείχε στους πολέμους σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ; Η κοροϊδία δεν είχε όριο, η κυβέρνηση είχε ενεργή εμπλοκή, έδινε γην και νερό στους ιμπεριαλιστές και την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη καλούσαν σε συμμετοχή στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Ετσι και τώρα, η κυβέρνηση περνάει θύελλα μέτρων και την ίδια στιγμή κυβερνητικά στελέχη λένε ότι «είναι εκτός ιδεολογικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ αλλά αναγκαία» κτλ. Αυτός είναι ο καταμερισμός τους, αυτή είναι η αποστολή τους.

Κανένας φοιτητής να μην πιστέψει στα ψέματα της ηγεσίας της ΠΑΣΠ, στηρίζονται μόνο στο ότι οι σημερινοί φοιτητές δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται επειδή τότε πήγαιναν στο δημοτικό. Δεν υπάρχει «κακό» και «καλό» ΠΑΣΟΚ, ούτε «αριστερό» και «δεξιό» ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα του κεφαλαίου και αυτό δεν αλλάζει. Αυτό που υπάρχει είναι λαϊκά παιδιά που ψηφίζουν ΠΑΣΠ και πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Αυτά τα παιδιά προσπαθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να φοβίσει με τον αντικομμουνισμό, με λάσπη και με ψευτιές να τα απομακρύνουν από την πολιτική του ΚΚΕ.

Οι δυνάμεις των ΠΑΣΠ και ΔΑΠ ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Παρά τη φρασεολογία τους, στηρίζουν την αντιλαϊκή θύελλα. Οι φοιτητές να τους γυρίσουν την πλάτη. Στις 19 Μάη ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ