Τρίτη 11 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Γύρνα την πλάτη στους προβοκάτορες και τους απεργοσπάστες!

ΠΑΣΠ: Οποιος δεν είναι απεργοσπάστης είναι φασίστας!

Αυτά και άλλα χειρότερα υποστήριξε η ΠΑΣΠ στο ΔΣ του ΠΤΔΕ στο Βόλο στις 4/5 με θέμα την απεργία στις 5/5. Οταν η Πανσπουδαστική κάλεσε τις παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ (που έχουν την πλειοψηφία των εδρών) να ψηφίσουν ώστε να κλείσει η σχολή τη μέρα της απεργίας για να συμμετέχουν οι φοιτητές στις απεργιακές κινητοποιήσεις, οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων μέσα στο ΔΣ εξαπέλυσαν μία αντικομμουνιστική υστερία χωρίς προηγούμενο.

Η ΠΑΣΠ κατηγόρησε τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα και στο ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ως φασιστικές γιατί ζητάνε από το ΔΣ να πάρει απόφαση ώστε να συμμετέχουν οι φοιτητές στην απεργία! Υπερασπίστηκε με θέρμη το «δικαίωμα» του καθενός να μη συμμετέχει στην απεργία, ενώ πέρασε στο ΔΣ ψήφισμα με στόχο να βγει καταγγελία για την Πανπουδαστική για την πρόταση που έκανε στο ΔΣ!

ΔΑΠ: Παπαγαλάκια των προβοκατόρων του ΛΑ.Ο.Σ.!

Σε πλήρη συμφωνία με την ΠΑΣΠ βρέθηκε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ, ο οποίος δήλωσε ότι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στις Επιτροπές Αγώνα, στο ΠΑΜΕ, αλλά και το ΚΚΕ, πρέπει να βγουν παράνομες γιατί δε σέβονται τους νόμους του κράτους και στηρίζουν τις απεργίες με αποτέλεσμα να «ντροπιάζουν τη χώρα μας στο εξωτερικό». Σε διπλανή σχολή δήλωσαν ότι για τα γεγονότα της 5 Μάη την ευθύνη έχει το ΚΚΕ! Δηλώσεις που εναρμονίζονται πλήρως με την αντικομμουνιστική επίθεση που έχουν εξαπολύσει, με λαγό το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ., τα κόμματά τους, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και τα αστικά ΜΜΕ.

Οι φοιτητές, ιδίως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, μπροστά στις εκλογές της 19 Μάη έχουν δυο δρόμους. Ο πρώτος είναι με την ψήφο και τη στήριξή τους να νομιμοποιήσουν και να στηρίξουν τους προβοκάτορες και απεργοσπάστες που θέλουν να βγουν την επομένη και να πουν ότι οι φοιτητές στηρίζουν τα μέτρα για την κρίση, το σταμάτημα των αγώνων, το σκύψιμο του κεφαλιού μπροστά στο τσάκισμα της ζωής τους. Ο άλλος είναι ο δρόμος της ρήξης, της αγωνιστικής στήριξης του ΜΑΣ, της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης. Για να κοπεί ο βήχας στα παπαγαλάκια του συμβιβασμού και στα κόμματά τους!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ