Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Ετοιμαστείτε για αξιολόγηση και... αστεράκια!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνηθίζει να δίνει «συμπαθητικά» ονόματα στην πολιτική της. Αυτό κάνει και με την αξιολόγηση. Τι κρύβεται όμως πίσω από την «αγνή» αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας; Κρύβεται η προώθηση της παραπέρα υποταγής, του ελέγχου των σπουδών και της έρευνας των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ από το μεγάλο κεφάλαιο. Κρύβεται η κατηγοριοποίηση των σχολών. Και μη μας πει κανείς ότι δε γίνεται ακόμα και σήμερα επίσημη κατάταξη των σχολών, αφού το ίδιο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο «βραβεύει» με αστεράκια τις σχολές σα να ήταν κινηματογραφικές ταινίες. Τρία αστεράκια = καλή σχολή, κανένα αστεράκι = δεν την κλείνουμε καλύτερα; Και πριν βιαστεί κανείς να μας διαψεύσει, ας ρίξει καμιά ματιά στους οδηγούς σπουδών που δημοσίευσε «Το Βήμα» (24/2 και 3/3).

Και μια που μιλάμε για «αξιολόγηση», σήμερα διοργανώνεται σχετική συνεύρεση στο «Caravel» και φυσικά οι φοιτητές θα βρεθούν εκεί για να βαθμολογήσουν αρνητικά, με «κανένα αστεράκι» το υπουργείο και την πολιτική υποβάθμισης της εκπαίδευσης που προωθεί.

Πρώτη στην παραπληροφόρηση η ΔΑΠ

Για το νόμο 2916/01 που αφορά τα ΤΕΙ και αποτελεί την πρώτη πράξη στο θέατρο του παραλόγου που ονομάζεται «Υποβάθμιση των σπουδών αλά Μπολόνια», αποφάσισε να ενημερώσει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ του φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Κάπως αργά το θυμήθηκε, κι αναφερόμενη στο νόμο τον ονομάζει «νομοσχέδιο», αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό.

Η ΔΑΠ νομίζει ότι ο 2916/01 εξισώνει τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ! Πρέπει κάποιος να της εξηγήσει ότι δεν τα εξισώνει, διατηρεί την απόσταση των ΤΕΙ από την Ανώτατη Εκπαίδευση και τα υποβαθμίζει, τόσο αυτά όσο και τα πανεπιστήμια.

Δεν της έφτανε όμως της ΔΑΠ η ετεροχρονισμένη ενημέρωση (ή καλύτερα παραπληροφόρηση) που κάνει για το νόμο για τα ΤΕΙ, προχωράει και σε άλλα... Ζητάει την κατοχύρωση του πέμπτου έτους της Γεωπονικής ως έτος master. Μα καλά βρε παιδιά, δεν έτυχε να διαβάσετε καμιά εφημερίδα, δε σας είπε κανένας ότι αυτό θα το κάνει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά που έδωσε στη δημοσιότητα; Δεν καταλάβατε ότι ο κ. Ευθυμίου φρόντισε ώστε το πέμπτο έτος σας να είναι ισότιμο με ΔΠΣ, δηλαδή με master, αλλά μετά θα χρειάζεται να παρακολουθήσετε κι ένα ΜΔΕ, δηλαδή άλλο ένα master; Προσφέρει απλόχερα masters το νέο νομοσχέδιο και υποβαθμίζει τα πτυχία...

Για ρίξτε του μια ματιά, κι αφού το επεξεργαστείτε, βγάλτε του χρόνου κανένα ενημερωτικό σημείωμα για τους φοιτητές, να τους πείτε ότι η κυβέρνηση υλοποίησε το αίτημά σας, αλλά έκανε τα πτυχία κουρελόχαρτα!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ