Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Συναίνεση...

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και «ολίγον» ΣΥΝ (ΤΕΕ, ΓΣΕΕ κτλ.), ήταν το μενού και της χτεσινής συναίνεσης στον «εθνικό διάλογο» για την Παιδεία, που είχε θέμα την αξιολόγηση πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Κατά τα άλλα, επιβεβαιώνονται τα «φαντάσματα», που μας έλεγαν οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ότι βλέπει η Πανσπουδαστική: «Αποτελεσματικότητα του έργου των ΑΕΙ σε σχέση με την αγορά», συμμετοχή στην αξιολόγηση εκπροσώπων των επιχειρηματιών. Αυτά αποφάσισαν! Ηδη, μας αξιολόγησαν με 40% περικοπές σε βιβλία, σίτιση, στέγαση. Ηδη, στο Πανεπιστήμιο της Θράκης απολύουν 210 συμβασιούχους. Κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων θα γνωμοδοτήσουν το Δεκέμβρη. Και αυτά θέλει η κυβέρνηση να πάρει στη βαλίτσα της στο Μπέργκεν! Εμείς, λοιπόν, επιβάλλεται να της την αδειάσουμε, στις 13 Απρίλη!

Συναίνεσης συνέχεια...

Από ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ, οι οποίες ...συναίνεσαν σε κοινό πλαίσιο. Οχι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ούτε ενάντια στην υποβάθμιση και, φυσικά, κουβέντα για τις ανάγκες των φοιτητών, για αιτήματα και διεκδικήσεις. Τι τους ένωσε; Η κοινή πάλη ενάντια στο Πανελλαδικό Συντονιστικό των ΑΕΙ! «Οχι στο πλαίσιο του Συντονιστικού». Αυτό ήταν το κοινό τους πλαίσιο, που έφεραν προς ψήφιση στη συνέλευση του α` έτους των Μηχανικών Περιβάλλοντος στη Ξάνθη! Μαύρισμα που τους χρειάζεται...

Επιμένουν στη γραμμή υποταγής στην κυβέρνησή τους...

«Καταργήσαμε το αμαρτωλό ΔΙΚΑΤΣΑ», «δεν υποβαθμίσαμε τα πτυχία», συνεχίζει να φωνάζει η ΔΑΠ στις σχολές. Γιατί; Για να κρύψει την κυβέρνησή της, που, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, έφερε και το διάταγμα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, το οποίο στις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ (απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, αντίστοιχα) ενσωματώνει και τους «τίτλους» των διάφορων ψευτοκολεγίων. Και όχι μόνο! Στο ίδιο διάταγμα αναφέρεται: «Στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος... προστίθεται και το πτυχίο "Εφαρμοσμένης Αγροοικολογίας (Πρόγραμμα Σπουδών Επιλογής)"». Δηλαδή, το πτυχίο ΑΕΙ είναι ισότιμο και με πτυχίο ΠΣΕ! Οσο για τη ΔΑΠ, είναι ικανοί για να περάσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησής τους, να αποδείξουν ότι η κατάργηση της δωρεάν Παιδείας θα βοηθήσει τα λαϊκά στρώματα! Χμμμ! (Το έχουν κάνει και αυτό!!). Ε, άξιος ο μισθός τους!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ