Τετάρτη 8 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ

Με την ανακοίνωση των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο «Ρ» εγκαινιάζει σήμερα τις «Πανσπουδαστικές Σφήνες», τη στήλη της ΠΚΣ η οποία θα περιλαμβάνει σχόλια για τα τεκταινόμενα στις σχολές, τη δράση των παρατάξεων και την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής...

«Μαύρο» στους πλασιέ της ιδιωτικοποίησης

Ενα από τα πράγματα που διαβάζει κανείς στην ιστοσελίδα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είναι το εξής:

«Κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην Ιδρυση Μη Κρατικών, Μη Κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων. Συμφωνούμε απόλυτα με την πρόθεση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος... Αισθανόμαστε δικαίωση καθώς αποτελεί πάγια θέση μας, τα τελευταία δέκα χρόνια αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την πρωτοπορία μας ζητήματα Παιδείας».

Εύλογα συμπεραίνει κανείς ότι η ΔΑΠ είναι υπερήφανη που η πάγια θέση της έγινε... τελικά πραγματικότητα. Πρόκειται όμως για μια πραγματικότητα που θα χαρακτηριστεί από τη γενίκευση των διδάκτρων, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, την επιβολή ενοικίων στις Εστίες κι όλα όσα φέρνει μαζί της η ιδιωτικοποίηση. Γι' αυτό και η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητές να μαυρίσουν τους πλασιέ της ιδιωτικοποίησης και να διεκδικήσουν δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ