Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Ανένδοτος αγώνας στη διαπλοκή των... άλλων!

Τη νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή «τη νοοτροπία που επιβράβευε το βόλεμα, το συμβιβασμό, τη συντεχνιακή λογική» κατήγγειλε ο Θ. Ρουσόπουλος, απευθυνόμενος σε μέλη της ΔΑΠ στις 19 Μάρτη. Αλήθεια, αναρωτιόμαστε αν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στη θέα γεγονότων που θρέφουν τέτοιες νοοτροπίες, δηλαδή μπροστά στα «έργα και ημέρες» της ΔΑΠ.

'Η μήπως δεν έχει ακούσει ότι καθηγητές μέλη της ΝΔ σε συνεργασία με στελέχη της ΔΑΠ τάζουν «πέρασμα μαθημάτων» στα ΤΕΙ Πειραιά, Θεσσαλονίκης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ΤΕΙ Δράμας και σε όλα τα ιδρύματα που για οικονομία χώρου δεν αναφέρονται στο παρόν κείμενο; Τι έχει να πει η ΝΔ που έχει κηρύξει «ανένδοτο αγώνα» στη διαπλοκή, γι' αυτές τις «δουλιές» της ΔΑΠ: Στο ΤΕΙ Δράμας η ψήφος στη ΔΑΠ ανταλλάσσεται με το... «πέρασμα» 4 μαθημάτων, στο Πάντειο η ΔΑΠ έχει αναλάβει εργολαβία τη γραμματειακή υποστήριξη των τμημάτων.

Μάλλον το καλύτερο που έχει να κάνει γι' αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι να δηλώσει άγνοια, για να μην εκτίθεται κιόλας...

«Επαναστάτες» του γλυκού νερού

Οσο για τους «επαναστάτες του γλυκού νερού» της ΠΑΣΠ, το έχουν ρίξει στο ψάρεμα ψήφων με την υπόσχεση ότι «θα αλλάξουν το ΠΑΣΟΚ»! Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα αποκηρύξουν την πολιτική που έβαλε δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, ενοίκιο στις εστίες και περικοπή όσων συμπεριλαμβάνονται στη δωρεάν παιδεία; Γιατί αυτά έκανε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησής του στην ανώτατη εκπαίδευση. Τους ευχόμαστε πάντως καλή τύχη στην «πάλη» του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει και να... βάλει τα ρούχα του αλλιώς!

Οσον αφορά τους φοιτητές και σπουδαστές που νιώθουν στο πετσί τους την πολιτική που μαζί ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προωθούν, ένα δρόμο έχουν: να τους χαιρετήσουν φεύγοντας και από την ΠΑΣΠ και από τη ΔΑΠ, να δράσουν για τα δικαιώματά τους, να πάρουν το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα, ενάντια σε κάθε μέτρο που χτυπάει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ