Παρασκευή 20 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Εκεί που τελειώνουν οι αντιδεξιές κορόνες...

Τίποτα δεν έχει να ζηλέψει η ΠΑΣΠ από τη ΔΑΠ: Και ημερίδες διοργανώνει, και συνειδήσεις εξαγοράζει, και αντιδεξιό προφίλ πλασάρει για να καρπωθεί ό,τι μπορεί από την αγωνιστική διάθεση των φοιτητών...

Ετσι, η ΠΑΣΠ στην ΑΣΟΕΕ, ως «δύναμη αλλαγής» (!), διοργάνωσε ημερίδα για το «παρελθόν και το μέλλον των αναπτυξιακών επενδύσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη». Με ...εκλεκτούς καλεσμένους, ανάμεσά τους και τον Θ. Πρινιωτάκη, εκπρόσωπο της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής»! Τη γνωστότατη - από το σκάνδαλο καταλήστευσης των Ταμείων και τα ομόλογα - χρηματιστηριακή εταιρεία επέλεξε να καλέσει η ΠΑΣΠ για να μιλήσει στους φοιτητές για την αγορά, να τους μετουσιώσει τις γνώσεις της και, βέβαια, να δώσει πόντους και στο κοινωνικό προφίλ της χρηματιστηριακής! Προφανώς, κριτήριο με βάση το οποίο επέλεξε να καλέσει τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι να μάθουν οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ τις αξίες εκείνες για τις οποίες πραγματικά παλεύει η ΠΑΣΠ: Το κέρδος των επιχειρήσεων, το ξεζούμισμα των εργαζομένων, την κοροϊδία και την κλοπή του λαού...

Εκφυλισμός με κάθε κόστος

Δε χαρίζουν κάστανα τα ΕΑΑΚ! Προκειμένου να αυτοπλασαριστούν ως προσωποποίηση του κινήματος, ασκούν κάλπικη κριτική στην ΠΚΣ ότι δήθεν δεν αγωνίζεται, με τη δικαιολογία ότι σε αυτή τη φάση η ΠΚΣ προτείνει καθημερινή πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα μέσα και έξω από τις σχολές για την ανατροπή, για τη μη εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου.


Δεκάρα δε δίνουν για τη μαζικοποίηση και ανάπτυξη της πάλης των φοιτητών. Αντιθέτως, δε διστάζουν να διαφοροποιηθούν από αγωνιστικά πλαίσια (που ψηφίζονται εδώ και μήνες), όπως έκαναν στο Χημικό, όπου συμπορεύτηκαν με την ΠΑΣΠ, «χαρίζοντας» με αυτόν τον τρόπο την απόφαση της ΓΣ στη ΔΑΠ. Ενδεικτικό είναι ότι η πρόταση της ΔΑΠ υιοθετήθηκε με 56 ψήφους, της Πανσπουδαστικής με 43, ενώ η κοινή πρόταση ΕΑΑΚ - ΠΑΣΠ στηρίχτηκε από 22 φοιτητές.

Και για να δείξουν πόσο ούλτρα - επαναστάτες είναι, προτείνουν καταλήψεις διαρκείας... Μάλιστα, στη συνέλευση της Αρχιτεκτονικής, για να καταφέρουν να βαφτίσουν διαρκείας την κατάληψη που πρότειναν συμπεριέλαβαν και το ...Σαββατοκύριακο!

Αποδεικνύεται, λοιπόν, τι κρύβεται πίσω από τις κορόνες των ΕΑΑΚ για καταλήψεις διαρκείας: Μια τακτική που αρνείται τη μαζικοποίηση και ανάπτυξη της καθημερινής πάλης των φοιτητών για την απόσυρση - κατάργηση του νόμου - πλαισίου, εναποθέτοντας τη στο ...απώτερο μέλλον και καλλιεργώντας μ' αυτόν τον τρόπο την ηττοπάθεια και τον εφησυχασμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ