Πέμπτη 3 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Τι θα γίνει στις 10 Μάη;

Δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ψέματα από την προεκλογική εκστρατεία της ΔΑΠ! Ετσι, παράλληλα με τα ρουσφέτια, τις σημειώσεις, τα παρασυνέδρια, τις απόπειρες νόθευσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, η ΔΑΠ σε πολλές σχολές (ενδεικτικά: Γεωπονική, Νομική, ΣΤΕΦ και αλλού) προσπαθεί να πείσει τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μην ψηφίσουν Πανσπουδαστική, με την αιτιολογία ότι - κατά πώς λέει - θα γίνει κατάληψη την επομένη των εκλογών!

Η αλήθεια είναι ότι φοβούνται τη συνέχεια της πάλης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησής τους! Τρέμουν τη φετινή μεγάλη άνοδο της ΠΚΣ γιατί ξέρουν ότι μετά το «έργο» τους θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο!

Ξέρουν καλά (και αυτό είναι που τους τσούζει) ότι τις αποφάσεις, το προηγούμενο διάστημα, τις έπαιρναν οι φοιτητές μέσα από τις μαζικές Γενικές Συνελεύσεις και όχι η ΠΚΣ από μόνη της. Αλλωστε, για τις καταλήψεις ευθύνη είχε η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ με την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους.

Ο πραγματικός ...αγώνας της ΠΑΣΠ

Οτι η στάση της ΠΑΣΠ στις γενικές συνελεύσεις των προηγούμενων μηνών - όπου στήριζε τα αγωνιστικά πλαίσια - ήταν όψιμη και μόνο στόχο είχε να αθωώσει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση των φοιτητών, αποδείχτηκε περίτρανα στην ΑΣΟΕΕ.

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, σε δυο Διοικητικά Συμβούλια του συλλόγου φοιτητών ΑΣΟΕΕ, η ΠΑΣΠ συγκροτεί κοινό μέτωπο με τη ΔΑΠ και αρνείται να υπογράψει για τη διεξαγωγή νέας γενικής συνέλευσης των φοιτητών όπου θα αποφασίσουν την αγωνιστική δραστηριότητα του συλλόγου για να μην εφαρμοστεί στη σχολή ο νέος νόμος - πλαίσιο! Δείχνει η ΠΑΣΠ ότι το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να προσανατολίσει τον αγώνα σε στενά αντικυβερνητικά μονοπάτια, να ρίξει στάχτη στα μάτια των φοιτητών για να τους πείσει ότι η ΠΑΣΠ (και το ΠΑΣΟΚ) είναι μέσα στους αγώνες προκειμένου να μην απομονωθεί.

Αλλωστε, απέδειξε τη σημασία που δίνει στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των φοιτητών: Την Πέμπτη 19 Απρίλη, την ώρα που στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούνταν το παμφοιτητικό συλλαλητήριο, η ΠΑΣΠ ήταν στη σχολή και διοργάνωνε εκδήλωση - διαφήμιση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων (δηλαδή των διδάκτρων και των δυο κύκλων σπουδών)!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ