Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
ΔΑΠ - Επιχειρήσεις: Οι καλύτεροι συνέταιροι...

Τη διαφήμιση και την προώθηση των επιχειρήσεων μέσα στα πανεπιστήμια έχει αναλάβει η ΔΑΠ. Συμβάλλει έτσι, στο κυβερνητικό έργο της ΝΔ: Στη μετατροπή του πανεπιστημίου σε «ξέφραγο αμπέλι» στο οποίο θα αλωνίζουν οι επιχειρήσεις.

Τη μέρα της απεργίας, την ώρα της πορείας, διοργάνωσε εκδήλωση στη Γεωπονική Θεσσαλονίκης, στο όνομα του φοιτητικού συλλόγου (όπου έχοντας αυτοδυναμία, δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει το υπόλοιπο ΔΣ του συλλόγου). Στην αφίσα που κυκλοφόρησε διαφήμιζε την «ERGO Planning» (εταιρεία που παρέχει τεχνικοοικονομική υποστήριξη σε αγροτικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις) και ήταν διατεθειμένη να μοιράσει πιστοποιητικά παρακολούθησης (άλλο ένα βήμα για την εφαρμογή των πιστωτικών μονάδων, των διά βίου καταρτίσεων, της υποβάθμισης και εξατομίκευσης του πτυχίου κ.ο.κ).

Κάτω από την κατακραυγή που θα δεχόταν από τους φοιτητές, μετά την αντιπαράθεση που άνοιξε η Πανσπουδαστική Κ.Σ., η ΔΑΠ αναγκάστηκε να βγάλει το χορηγό από την αφίσα και να μη μοιράσει πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Ωστόσο μοίρασε σε όσους παραβρέθηκαν φάκελο με υλικά του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ, από τα οποία ξεχωρίζουν οι οδηγίες για τη συνέντευξη επιλογής σε μια επιχείρηση. Αποτελούν ένα πραγματικό μάθημα υποτέλειας στον κάθε εργοδότη: «Μην κάνετε από την πρώτη συνέντευξη ερωτήσεις για μισθό, για ωράριο, για διακοπές κτλ.», «αφρόντιστη ή φτωχή εμφάνιση» μπορεί να αξιολογηθεί αρνητικά κτλ.

Η ΔΑΠ Αρχιτεκτονικής Θεσσαλονίκης, επίσης, χτες, διοργάνωσε εκδήλωση - διάλεξη στην οποία παρουσιάστηκε το έργο της επιχείρησης «R.C. TECH» (ειδικεύεται στον σχεδιασμό κατοικιών και επαγγελματικών χώρων)! Μάλιστα την ώρα της εκδήλωσης δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα και υπήρξε καθηγητής που προέτρεψε φοιτητές να πάνε στην εκδήλωση και να συνεχιστεί το μάθημα μετά...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ