Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
ΔΑΠ - ΠΑΣΠ: Θέλουν τους φοιτητές κομπάρσους

Τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, σε μια σειρά από συλλόγους των ΑΕΙ και ιδίως των ΤΕΙ, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ επιδίδονται σε μια συστηματική προσπάθεια για τον έλεγχο της διαδικασίας των εκλογών και, συνεπώς, του αποτελέσματος.

Οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, είτε κάθε μια μόνη, είτε μετά από συνεννόηση μεταξύ τους, ορίζουν ελεγχόμενες εφορευτικές επιτροπές (που απαρτίζονται μόνο από μέλη τους) ενάντια στην απόφαση για αντιπροσωπευτικές εφορευτικές επιτροπές, προσπαθούν να αλλοιώσουν τους εκλογικούς καταλόγους, αρνούνται να μπουν παραβάν και να διασφαλιστεί η μυστική ψηφοφορία κτλ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα έρχονται από τα ΤΕΙ Αθήνας, τα ΤΕΙ Αρτας, τη Θεολογία Αθήνας, τα ΤΕΙ Μεσολογγίου, τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Πειραιά και άλλα.

Δεν είναι φετινό το φαινόμενο. Κόντρα σε αυτές τις λογικές, η Πανσπουδαστική δίνει τη μάχη παντού για να εξασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία με τους όρους που πρέπει. Ομως η στάση των ΔΑΠ - ΠΑΣΠ στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να αποτελέσει και αυτή κριτήριο ψήφου για τους φοιτητές και σπουδαστές. Γιατί αποκαλύπτει τη λογική τους για τους συλλόγους και το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ θέλουν συλλόγους παραμάγαζα, ελεγχόμενο κίνημα. Θέλουν τους φοιτητές στη γωνία, κοινό και ακροατήριο, γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» τη γνώμη τους. Βλέπουν τους φοιτητές ως κομπάρσους, που θα κάνουν μια «εμφάνιση» στις 9 Απρίλη για να χειροκροτήσουν τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, τους πλασιέ των βιομηχάνων.

Αυτό δηλώνει η εμμονή τους να εκφυλίσουν τις εκλογές. Κατά τα άλλα, μιλάνε για «γιορτή της δημοκρατίας», «γιορτή των φοιτητών» κτλ. Εννοούν, βέβαια, φιέστα, που θα τη χρησιμοποιήσουν για να στηρίξουν τα μέτρα και την πολιτική της ΕΕ και των επιχειρηματιών.

Για την καταδίκη αυτών των φαινομένων, για την αναζωογόνηση και την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, η μόνη σίγουρη, δυνατή, ανυπότακτη απάντηση είναι η σημαντική ενίσχυση της Πανσπουδαστικής στις 9 Απρίλη!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ