Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1933 Αποτυγχάνει απόπειρα πραξικοπήματος υπό τον Πλαστήρα. Το ΚΚΕ καταδίκασε την πραξικοπηματική απόπειρα και κάλεσε το λαό να παλέψει για τη ματαίωσή της.

1961 Στις 93 δραχμές ορίζεται η εισφορά των ανηλίκων εσωτερικών οικιακών βοηθών και σε 116 δραχμές των ενηλίκων. Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι πρώτη φορά από το 1957, το ΙΚΑ εμφανίζει κέρδη.

1968 Αψηφώντας την παγκόσμια κατακραυγή, η ρατσιστική κυβέρνηση του Ιαν Σμιθ, στη Ροδεσία, απαγχονίζει τρεις μαύρους αγωνιστές της παράνομης οργάνωσης «Λεοπάρδαλη».

1974 Ο ηγέτης των Εργατικών Χάρολντ Ουίλσον σχηματίζει κυβέρνηση μειοψηφίας στο Λονδίνο. Λήγει η απεργία διαρκείας των ανθρακωρύχων, καθώς η νέα κυβέρνηση ικανοποιεί σχεδόν όλες τις οικονομικές απαιτήσεις του κλάδου.

1981 Τροποποιήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο επιφέρει η κυβέρνηση εν είδει μονομερούς χειρονομίας καλής θέλησης προς την Τουρκία.

1986 Ολοκληρώνεται η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Συνολικά, με την αναθεώρηση μειώνονται οι αρμοδιότητες του Προέδρου, προς όφελος εκείνων του πρωθυπουργού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ