Τετάρτη 20 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

- Πώς μπορεί κανείς να υποβάλει ηλεκτρονικά τη φορολογική του δήλωση;

- Ο κάθε φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση με ηλεκτρονική μορφή, αρκεί να... προλάβει, μια και όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εξαντληθεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων που μπορεί να εξυπηρετήσει το σύστημα.

Για να υποβάλετε τη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος για το Οικονομικό Ετος 2002 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1 έως 31/12/2001) θα πρέπει να έχετε φροντίσει να αποκτήσετε κωδικούς πρόσβασης για τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα. Η απόκτηση των κωδικών μπορεί να γίνει στη διεύθυνση: https://www.taxisnet.gr/web/ επιλέγοντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».

Από τη στιγμή που θα έχετε αποκτήσει τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε να συνδεθείτε στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής των εντύπων της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέσω Internet. Η σύνδεση θα πρέπει να γίνει και πάλι στη διεύθυνση https://www.taxisnet.gr/web/ επιλέγοντας αυτή τη φορά το σύνδεσμο «Χρήστες». Στη φόρμα που θα εμφανιστεί, θα πρέπει να εισαγάγετε προσεκτικά το Username (όνομα χρήστη) και Password (συνθηματικό) που σας έχουν δοθεί. Στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο «Εισαγωγή» θα εισέλθετε στο κεντρικό μενού της υπηρεσίας.

Επιλέγοντας «ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ» από το κεντρικό μενού της υπηρεσίας θα ενεργοποιηθεί ο «Οδηγός νέας δήλωσης», ο οποίος θα σας μεταφέρει σε μια οθόνη η οποία θα σας ζητάει να προσδιορίσετε το είδος της δήλωσης μέσα από ένα πτυσσόμενο πλαίσιο πολλαπλών επιλογών. Εκεί θα επιλέξετε το «ΕΙΣΟΔΗΜΑ» και στη συνέχεια θα κάνετε κλικ στο «Επόμενο». Ο οδηγός θα σας μεταφέρει στην Κεντρική Σελίδα Εντύπων Δήλωσης Εισοδήματος.

- Φορολογούμενοι που έκαναν χρήση της ηλεκτρονικής κατάθεσης δηλώσεων πέρσι πρέπει να εγγραφούν και πάλι;

Δε χρειάζεται να πιστοποιηθούν πάλι όσοι είχαν προμηθευτεί κωδικούς πρόσβασης κατά τη λειτουργία της υπηρεσίας για το Οικονομικό Ετος 2001, καθώς και όσοι έχουν προμηθευτεί κωδικούς πρόσβασης για τις άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet (π.χ. e-ΦΠΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ