Παρασκευή 2 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Σιωπηλοί

Μπροστά στην ντροπή που προκαλεί η αμορφωσιά των Πασόκων και η απληστία της τάξης που υπηρετούν, η αλήθεια εξαφανίζεται. Στη θέση της λειτουργεί ως ζωντανό μουσείο αηδίας, στο σύνολό της, η ελληνική τηλεόραση. Οποιος μιλάει εκεί, αν δε μιλήσει όπως θέλουν οι τεχνικοί της εξουσίας, δεν έχει θέση. Χώρος για την Αριστερά υπάρχει μόνο ως απολογία στους ανακριτές δημοσιογράφους. Αυτοί ρυθμίζουν τα πάντα και είναι σίγουρο πως θα φτάσουν πολύ σύντομα να ξεπεράσουν τα δικαστήρια και να επιβάλουν οι ίδιοι τις ποινές.

Δόθηκε επίσης μια μοναδική ευκαιρία σε όλα τα φασιστοειδή να σηκωθούν από τους τάφους τους για να χτυπήσουν τις ιδέες της Αριστεράς. Δυστυχώς είχαν αρκετές φορές για συνομιλητές ανθρώπους της κατ' επίφασιν άκρας Αριστεράς και τους συνήθεις Συνασπισμένους, που, φορώντας τη στολή του καλού ανθρώπου, συμβιβασμένοι, εξόρκιζαν το κακό όπου το έβρισκαν. Ποτέ άλλοτε στη ζωή δεν είχα ξαναδεί τέτοιο μωσαϊκό. Φασίστες, πρώην χαφιέδες, διανοούμενοι της συμφοράς, πρώην επαναστάτες και στην κορυφή τους, βασιλιάς, ο θλιβερός Τζαννετάκος, που εξαργύρωσε αμέσως την κούρασή του να γαβγίζει από το πρωί ως το βράδυ σε διαφορετικά κανάλια σαν γνήσιος λακές του κράτους: χρίστηκε υποψήφιος νομάρχης από τη Νέα Δημοκρατία.

Παρ' όλ' αυτά, μακριά απ' όλους, στο κέντρο της Αθήνας, το Πολυτεχνείο στέκεται όρθιο. Ο,τι ζήσαμε, το Νοέμβριο του '73, τυχεροί ή άτυχοι, μας επιβάλλει τώρα τη σιωπή. Είμαστε σιωπηλοί, κι ας βλέπαμε όλα αυτά τα χρόνια τόσους και τόσους να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ημερομηνία για ίδιον όφελος. Πόσοι δεν προσπάθησαν να διαστρέψουν το χαρακτήρα του Πολυτεχνείου, που ήταν καθαρά αντιιμπεριαλιστικός!

Είμαστε σιωπηλοί για λόγους αξιοπρέπειας, αλλά γνωρίζουμε τη θέση μας στο πεζοδρόμιο. Είμαστε σιωπηλοί, αλλά δε θα γίνουμε συνένοχοι στο πανηγύρι του θεάματος που έχουν στήσει. Είμαστε σιωπηλοί γιατί έχουμε αποφασίσει: ούτε με Βαρδινογιάννη, ούτε με Γιωτόπουλο. Είμαστε σιωπηλοί μέσα σ' ένα κίνημα που, κόντρα στις αποτρόπαιες συνθήκες, συνεχίζει...


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ