Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η Σύνοδος της γελοιότητας

1. Στον κάθε πρωθυπουργό ξένου κράτους που κατέφθανε στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σημίτης έδειχνε τον ουρανό, τα πουλάκια, τις πεταλούδες και τα θαυμάσια έντομα. Πού να τολμήσει να του δείξει τη διαδήλωση που την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας.

2. Σκέψη εν μέσω της διαδήλωσης: Οι ιμπεριαλιστές δε γνωρίζουν τα συμφέροντά τους. Αν πουλούσαν το αίμα αυτών που έχουν σκοτώσει, τα κέρδη που θα αποκόμιζαν θα ήταν πενταπλάσια από αυτά του πετρελαίου. Αν μάλιστα το αίμα που σκόρπισαν στον πόλεμο του Ιράκ το πουλούσαν στους ίδιους τους Ιρακινούς, γλιτώνοντας έτσι και τα έξοδα μεταφοράς, τα κέρδη τους θα γνώριζαν μοναδικά ύψη.

3. Ενας μπάτσος μέσα στην ιλουστρασιόν στολή του παραπονείται σ' έναν συνάδελφό του: «Μια ώρα σιδέρωνε η γυναίκα μου το παντελόνι! Κατάλαβες, να αναγκαστώ να χώσω καμιά κλοτσιά σε κανένα τσογλάνι και πάει και η τσάκιση και όλα!».

4. Οι νέοι εταίροι ζαλισμένοι έρχονται στο λούνα παρκ της Συνόδου. Οι παλιοί, που δεν πιστεύουν ούτε στ' άντερά τους, μάλλον ξέρουν και πού πατάνε και πού βρίσκονται. Η έκπληξη λοιπόν των νεοφερμένων θυμίζει τη φράση του λόρδου Μπάιρον μόλις αντίκρισε το Μεσολόγγι: «Ημουν τρελός που ήρθα εδώ!».

5. Οι χαρούμενοι δολοφόνοι της Συνόδου, Μπλερ και Αθνάρ, εμφανίστηκαν ανανεωμένοι εφ' όλης της ύλης. Φορούσαν καλοραμμένο ιταλικό κοστούμι - δώρο του Μπερλουσκόνι - από δέρμα Ιρακινού, στολισμένο με πινελιές από καθαρό πετρέλαιο, και παπούτσια μάρκας Μπλάντυ Σαντάμ, με μύτη από ασήμι και χρυσή αγκράφα!

6. Την ιστορική φωτογραφία των 25 την τράβηξε ο ποιητής Κωνσταντίνος Καρυωτάκης, αφού πρώτα διάβασε στους εταίρους τους στίχους που τους άξιζαν: «Αν τουλάχιστον μέσα στους ανθρώπους αυτούς ένας επέθαινε από αηδία, σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία...».


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ