Παρασκευή 30 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Ατυπη ηλιθιότητα

Χτύπησε στο κέντρο της Αθήνας ο ιός της άτυπης ηλιθιότητας. Ο ιός ξέφυγε από τα εργαστήρια της Ρηγίλλης, όπου φυλασσόταν χρόνια τώρα, πέρασε από τη Χαριλάου Τρικούπη και εξαπλώθηκε σε όλη την Αθήνα.

Βασικό σύμπτωμα της νόσου είναι ότι προσλαμβάνεις, μαζί με τον ιό, και τον ψυχισμό εκείνου που τον μετέφερε. Οι γιατροί προς το παρόν παρακολουθούν στενά τον πρωθυπουργό, ο οποίος, χτυπημένος από τη νόσο την οποία κόλλησε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λάλησε επαναλαμβάνοντας - ως άλλος Μητσοτάκης των περασμένων χρόνων - πως επιχειρηματίες θέλουν να ρίξουν την κυβέρνησή του, και κάλεσε σε εξέγερση το λαό. Η επόμενη δήλωσή του ήταν πως ο κ. Γκαργκάνας της Εθνικής Τραπέζης τρελάθηκε, διότι σ' αυτήν την ηλικία ανακάλυψε το πάθος της αλήθειας. Γεγονός είναι πως ο Γκαργκάνας έτσι μεγάλωσε, ρίχνοντας χαρτιά όπως η Βασιλειάδου στις ελληνικές ταινίες.

Ετσι και αυτή τη φορά ένας εργάτης που δεν καταλάβαινε Χριστό απ' όσα έλεγε ο Σημίτης για το μέλλον του, κατέφυγε στο ιερό της Εθνικής Τράπεζας του Γκαργκάνα και παρακάλεσε για το χρησμό. Ο τελευταίος τους έριξε τα χαρτιά. «Θα βρεθείς, του είπε, σε τρεις δρόμους: της ανεργίας, της πείνας και της επαιτείας». Ταραχή έπεσε στην κυβέρνηση, και ο ιός εκμεταλλευόμενος την κόντρα εργαζομένων και κυβέρνησης χτύπησε προσθέτοντας ένα ακόμη κρούσμα στη λίστα του. Το νέο αυτό θύμα έκανε την εμφάνισή του την περασμένη Τετάρτη, στις 9 το πρωί, στην κρατική Τηλεόραση. Ηταν ο Κίμων Κουλούρης σε παράκρουση, ο οποίος φώναζε, σαν να πουλούσε φτηνά κεράσια, πως 50.000 αστυνομικοί θα εκπαιδευτούν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό είπε και έγειρε. 50.000 ένστολοι χτυπημένοι από την άτυπη ηλιθιότητα θα μας φυλάνε για τη στιγμή που η εθνική χαμέρπεια θα απλώνεται επάνω μας!

Οπως βλέπετε, η άτυπη ηλιθιότητα χτυπάει δίχως διακρίσεις. Το να μην προσβληθούμε από τον ιό δεν είναι μόνο ζήτημα υγείας, αλλά και προσωπικής αξιοπρέπειας. Για προληπτικούς λόγους, αναζητήστε το φάρμακο βαθιά μέσα σας.


του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ