Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Το θαύμα του Ισραήλ

Για να πείσουν κάποτε τους Ισραηλινούς να καταλάβουν την Ιεριχώ, οι ηγέτες τους αναγκάστηκαν να στείλουν κρυφά ανθρώπους στην πόλη για να φέρουν δείγματα από τους ξακουστούς θησαυρούς της: από τα υπέροχα σταφύλια της μέχρι τα ακριβά διαμάντια. Μόνο έτσι πείστηκαν οι Ισραηλινοί και κατέλαβαν την Ιεριχώ.

Στις μέρες μας, συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, μόνο που το τρόπαιο είναι διαφορετικό. Οι ηγέτες του Ισραήλ, με επικεφαλής τον Σαρόν, επιδεικνύουν στο στρατιωτικό έθνος τους, κάθε είκοσι τέσσερις ώρες, ένα νεκρό παιδί της Παλαιστίνης, υπενθυμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο πως ακόμα υπάρχουν Αραβες που είναι ζωντανοί και αντιστέκονται μολύνοντας το ναό του Σολομώντα. Ως εκ τούτου επιβάλλεται στο έθνος ν' αρχίσει να ζει μέσα σε τανκς για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο θεός του Ισραήλ πρέπει να κάνει μαύρο χιούμορ με τους εκλεκτούς του, γιατί, ενώ από τη μια τους βοήθησε να καταπατήσουν τη γη των Παλαιστινίων, οι γιοι του τώρα, έτσι όπως τα κατάφεραν, θα είναι αναγκασμένοι να ζουν μέσα σε τανκς αν θέλουν να συνεχίσουν την ιστορία τους.

Το οικογενειακό τανκς, λοιπόν, είναι το μόνο σπίτι που χαρίζει ασφάλεια, ενισχύοντας παράλληλα το θεσμό της οικογένειας που κοντεύει πλέον στην Ευρώπη να διαλυθεί. Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και τους μεγαλύτερους την ώρα της εργασίας τους, ώστε μεγαλώνοντας να μπορούν κι αυτά να συνεχίσουν το επάγγελμα του μπαμπά. Στο πίσω μέρος του το οικογενειακό τανκς κρύβει και μια μεγάλη έκπληξη: μια έξτρα κατασκευή - φέρετρο, όπου θα μπορούν να ενταφιάζονται οι αποδημήσαντες εν κινήσει, αποφεύγοντας έτσι έναν επιπλέον κίνδυνο.

Το μοντέλο αυτό ενδείκνυται και για άλλα εμπόλεμα κράτη.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ