Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η γη της Παλαιστίνης

Ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Με όσα πικρά συμβαίνουν στην Ιερουσαλήμ, λησμονήσαμε το βασικότερο: Πως η γη αυτή είναι της Παλαιστίνης. Το Πατριαρχείο θα μείνει ελληνικό και θα το οφείλει αποκλειστικά στους Παλαιστίνιους, που γνώριζαν όλα τα αίσχη αυτόν τον καιρό και άχνα δεν έβγαζαν, για το καλό των δύο λαών. Είχε προηγηθεί, μάλιστα, και μια συνάντηση του εκπροσώπου των Παλαιστινίων Ισμάτ Σάμπρι με τον Διόδωρο και τον Ειρηναίο, με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα του Πατριαρχείου. Οι Παλαιστίνιοι είχαν προτείνει να μεσολαβήσουν για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων και είχαν μάλιστα προτείνει και την αραβική τράπεζα που θα χορηγούσε το δάνειο. Και μόνο αυτή η πρόταση αποδεικνύει ότι Ελληνες και Παλαιστίνιοι είμαστε αδέλφια, είτε το θέλουν οι σιωνιστές είτε όχι.

Το μέχρι σήμερα status quo του Πατριαρχείου πρέπει να διατηρηθεί, παρά τη ζημιά που έχει γίνει και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των Αράβων. Τώρα είναι η στιγμή για τον Ειρηναίο, αν θέλει να κερδίσει πραγματικά τους ορθόδοξους Αραβες, και όχι μόνο, να φύγει από το Πατριαρχείο όσο πιο γρήγορα μπορεί.

Οι σιωνιστές του Ισραήλ μάς έπαιξαν παιχνίδι αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως μόνο το συμφέρον τους κοιτάζουν. Πρέπει ο υπουργός Εξωτερικών να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον παλαιστινιακό λαό αποκαλύπτοντας πως ό,τι συνέβη αφορά ελάχιστους πουλημένους ρασοφόρους και άλλους τόσους πράκτορες της Μοσάντ. Πρέπει να ξεπεράσουμε από κοινού Ελληνες και Παλαιστίνιοι την αίσθηση της προδοσίας και να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, όπως τόσα χρόνια, μαζί.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ