Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Προς Ντε Γκωλ επιστολής το ανάγνωσμα

Στρατηγέ μου, ποιος το περίμενε η πισώπλατη μαχαιριά στο όραμά σας να μην έχει πέσει τόσα χρόνια από Εγγλέζο χούλιγκαν (που δικαίως θα το έπραττε, γιατί εξαιτίας σας ήταν αποκλεισμένος από το γήπεδο της ΕΟΚ από το 1951 έως το 1967), αλλά να πέφτει σήμερα από Γάλλο πολίτη. Και να ήταν μόνο το «όχι» του Γάλλου, στρατηγέ μου; Ενός κακού μύρια έπονται.

Μόλις η ιδέα σας για την ενωμένη Ευρώπη πήρε το χαρακτήρα φανατισμού εξαιτίας των κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών, η υπόθεση δυστυχώς πέρασε στα χέρια της επιστήμης. Δύο κορυφαίοι «γιατροί», ο Μάικλ Τάουνερ και ο Κρίστοφερ Γουάιτ, αφού εξέτασαν ενδελεχώς όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατέληξαν στην εξής ανακοίνωση: «Ο ευρωφανατισμός αποτελεί μορφή φρενοβλάβειας χαρακτηριζόμενη από: α) την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση υπάρχει χάριν της πνευματικής εξυψώσεως των κρατών-μελών της, β) την ικανότητα του πάσχοντος να αποδεικνύει ότι είναι απόλυτα λογικό να πληρώνουν οι καταναλωτές το δικό τους βούτυρο περισσότερο απ' ό,τι οι Ρώσοι για να το εισάγουν. Οι διαπρεπέστερες ιατρικές αυθεντίες των ημερών μας πιστεύουν ότι ο ευρωφανατισμός προέρχεται από ανεκπλήρωτη παιδική επιθυμία του πάσχοντος να κάθεται να βλέπει τα τρένα που περνούν, σε συνδυασμό με μια νοσηρή έμμονη ιδέα για τους πρωτοχριστιανικούς μάρτυρες. Η νόσος παραμένει μέχρι στιγμής ανίατη».

Στρατηγέ μου, γνωρίζοντας πως τα συστατικά του έρωτά σας για την Ευρώπη παραμένουν ακλόνητα αφού είχαν σαν βάση τον άνθρακα και το χάλυβα, ελπίζω αυτά να σας δίνουν και σήμερα (εκεί κάτω που βρίσκεστε) τη δύναμη να αντέξετε το «όχι» των πατριωτών σας. Αλλιώς, πάμε για άλλα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ