Παρασκευή 29 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Κάτω από τον εσταυρωμένο

1. Χριστιανοί επιστήμονες συνεχίζουν τα ιατρικά πειράματα σε μουσουλμάνους κρατουμένους στο Γκουαντανάμο.

2. Κάτω από το σταυρό στο Ιράκ, κυνηγοί κεφαλών μισθοφόροι που έλκουν την καταγωγή τους από τον πάτο της δυτικής κοινωνίας φροντίζουν να είναι πάντα ζεστό το σφαγείο.

3. Χριστιανοί της Σκότλαντ Γιαρντ, μετά το φόνο του νεαρού Βραζιλιάνου στο Λονδίνο, δηλώνουν ανερυθρίαστα πως θα συνεχίζουν να δολοφονούν. Ο καθαγιασμός του φόνου μέσω του σταυρού θα είναι κάποτε το πρώτο κεφάλαιο στο εγκόλπιο του καλού δολοφόνου.

4. Με το σταυρό στο χέρι και μια τυφλότητα άνευ προηγουμένου, οι πάσης φύσεως χριστιανοί πορεύονται χωρίς να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους. Η θρησκεία τους, ανεξέλεγκτη, χορεύει στα ερείπια που υπάρχουν και στα άλλα που έρχονται. Δίχως να το καταλάβουν, κάτω από τον Εσταυρωμένο, η Εκκλησία κατάντησε ρωμαϊκή αρένα.

5. Το χειρότερο όμως που εκπορεύεται ως αθώα περιστερά είναι η απειλή προς όλους τους χριστιανούς από κέντρα δύναμης κατεξοχήν χριστιανικά. Απειλή για τη ζωή και τις ελευθερίες τους, για να συμμορφωθούν και όχι απλώς να είναι συνένοχοι, να αποδεικνύουν με πράξεις πως είναι άξια τέκνα της Δύσης.

6. Ετσι φτάσαμε στο εξής παράδοξο: Μακριά από τα χριστιανικά κέντρα της Δύσης, ο Ιησούς γυρίζει ελεύθερος ανάμεσα στους μουσουλμάνους. Αυτοί πάσχουν, σκοτώνονται, ζουν χρόνια τώρα κάτω από την κατοχή των Δυτικών. Πώς είναι δυνατόν ο Ιησούς να είναι μακριά τους;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ