Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Στο θαυμαστό κόσμο της διαφήμισης

Αργά ή γρήγορα, θα γινόταν κι αυτό. Ο Αλαβάνος θ' αναγκαζόταν να περάσει στο θαυμαστό κόσμο της διαφήμισης. Τα εσωτερικά προβλήματα της «λέσχης» του, συν ότι τον τελευταίο καιρό οι μετρήσεις έφερναν το Συνασπισμό μονίμως στην ουρά του Καρατζαφέρη, τον σπρώχνουν σ' ένα λόγο που έχει άμεση σχέση με το σλόγκαν.

Η καλή διαφήμιση στηρίζεται στην προβοκάτσια και, ως εκ τούτου, αυτή ήταν η βάση για το προϊόν του Αλαβάνου. Διακήρυξε με μια φράση πως το Κομμουνιστικό Κόμμα πριμοδοτεί το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. Με τους νόμους της αγοράς, το προϊόν του Αλαβάνου δε θα το αγόραζε ούτε ο γάτος μου, ακόμα κι αν μπορούσε να διαβάσει στα ψιλά γράμματα του περιτυλίγματος ότι αυτό το καταφέρνουν οι κομμουνιστές με την τακτική της διασπάσεως του κινήματος. Το λάθος του Αλαβάνου είναι ότι κοιτάζει και δείχνει ανθρώπους μόνο έξω από τη «λέσχη» του. Πρόκειται για τυπική φυσική δειλία να αναμετρηθεί με τα εσωτερικά της οικογενείας του.

Αν και δεν έχω διατελέσει οικογενειακός σύμβουλος, μπορώ να καταλογίσω παντελή έλλειψη φαντασίας στο Συνασπισμό, που τους οδηγεί στο συνοικέσιο με την πραγματικότητα με σκοπό την προίκα.

Ας επιστρέψουμε πάλι με δύναμη στον Λένιν και σε μια υπογράμμιση μέσα από το κορυφαίο έργο του «Τι να κάνουμε». Παραθέτει τα λόγια του Πισάρεφ: «Πρέπει να ονειρεύεσαι, αλλά και να εργάζεσαι συνειδητά στην πραγματοποίηση των ονειροφαντασιώσεών σου». Ο Λένιν συμπεραίνει: «Η Ιστορία είναι η πραγματοποίηση των φαντασιών εκείνων, που με ζήλο και νηφαλιότητα μας οδήγησαν μέσα από μια εύθραυστη κλωστή στην πραγματικότητα».


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ