Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Η παρωδία των ημερών

1. Αποφεύγοντας την πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός θυμίζει σκύλο που κυνηγά την ουρά του. Δεν τον χρειάζεται πλέον κανείς, ούτε οι υπουργοί του, που αυτοσχεδιάζουν επικίνδυνα.

2. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι των δύο μεγάλων κομμάτων στην προσπάθειά τους να μακιγιάρουν, πρώτα, για να μπορούν να αγιογραφήσουν, ύστερα, τα πρόσωπα των ηγετών τους, ενόψει των εκλογών. Δύσκολο έργο, ομολογουμένως, να αφαιρέσεις από την έκφραση το μαρασμό που του άφησε η περιφρόνηση του κόσμου. Ωστόσο, ακόμη και ο πιο έμπειρος δημοσιογράφος, που ασελγεί καθημερινά «χρωματίζοντας» ανθρώπους, μπορεί, αντί ν' αποδώσει το γέλιο και τη χαρά στο πρόσωπο του ηγέτη, να το κάνει κατά λάθος να εκφράζει κατήφεια και λύπη.

3. Κι ενώ ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια του, κάπου αλλού ετοίμασαν πάρτι. Η υπουργός Εξωτερικών, επιζητώντας μια συνηγορία για το χάλι των ημερών, κατέφυγε στο τρικ της στρογγυλής τραπέζης. Κάλεσε ηθοποιούς και συγγραφείς να καταθέσουν σ' ένα λεπτό την άποψή τους για την Τέχνη. Επρόκειτο για μια ανώδυνη σύναξη, χωρίς συνέπειες, όπου οι γνωστοί εξπέρ της επιβίωσης στο χώρο της Τέχνης έδωσαν τα ρέστα τους ξεπερνώντας εαυτόν και αλλήλους. Με λύπη μεγάλη είδα ανάμεσά τους τον Πέτρο Μάρκαρη, που θαυμάζω. Τι δουλιά είχε εκεί; Πίστεψε, αλήθεια, πως στο ένα λεπτό που του έδωσε η Ντόρα μπορούσε κάτι να πει; Το επικοινωνιακό κόλπο της κυρίας Μπακογιάννη έπιασε. Πήρε ένα ακόμη πιστοποιητικό, απαραίτητο για την αναρρίχησή της στην πρωθυπουργία και όλα αυτά εν μέσω των πυρκαγιών και της τραγωδίας στο Πέραμα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ