Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Για την πατρίδα

«Δύο Γερμανοί πράκτορες πρόκειται να υποστηρίξουν ότι λίγο μετά την εκλογική επικράτηση των σοσιαλδημοκρατών το 2002 χάρη στο σύνθημα "όχι στον πόλεμο" η κυβέρνηση Σρέντερ σύναψε "μυστική συμφωνία" με τις ΗΠΑ βάσει της οποίας οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες που βρίσκονταν ήδη σε ιρακινό έδαφος δεσμεύονταν να παρέχουν κάθε δυνατή πληροφορία στους αμερικανούς συναδέλφους τους ώστε να διευκολυνθεί ο βομβαρδισμός της χώρας (...) ο κ. Στάινμαγερ και ο πρώην γερμανός καγκελάριος συμφώνησαν ώστε να μετατραπούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στα "αυτιά και τα μάτια" της CIA (...) δύο ημέρες μετά την ομιλία του Σρέντερ που επανέλαβε ότι η Γερμανία δε θα συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο οι δύο πράκτορες είχαν ήδη στείλει από τη Βαγδάτη 130 μηνύματα στους αμερικανούς (...) οι Μάχνερ και Χέινστερ κατέγραφαν τις συντεταγμένες των εκάστοτε στόχων» (η αποκάλυψη από το «Stern» / «ΕΘΝΟΣ»).

Για το πετρέλαιο

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού Γραφείου Εργατικών Στατιστικών, τουλάχιστον 598 εργάτες σε αμερικανικές πετρελαιοπηγές έχασαν τη ζωή τους από το 2002 μέχρι το 2007, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο αριθμός των θανάτων σε εργασιακό χώρο σημείωσε αύξηση κατά 70%. (...) ειδικοί παρατηρητές αποδίδουν το φαινόμενο σε παράγοντες όπως (...) τον Ιούλιο του 2002 στις ΗΠΑ υπήρχαν 740 γεωτρύπανα και αντλίες σε σημεία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ σήμερα ο αριθμός τους έχει φθάσει τις 2.000 (...) στην εξαπλούμενη χρήση ναρκωτικών ουσιών και κατανάλωσης οινοπνευματωδών, συχνά και αμφεταμινών, προκειμένου οι εργαζόμενοι ν' αντεπεξέλθουν στις 12ωρες και 14ωρες βάρδιες» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Για τις τράπεζες

«Εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας στην Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Eurofound. Οι Ελληνες απασχολούνται περισσότερες ώρες από ό,τι στην Ευρώπη (45,4 ώρες την εβδομάδα σε σύγκριση με 38,4 κατά μέσο όρο στα 27 κράτη - μέλη). Ενας στους τέσσερις απασχολείται τουλάχιστον 10 ώρες ημερησίως πάνω από πέντε μέρες το μήνα. Θεωρούν σε ποσοστό 68,1% (έναντι 35,2% στην ΕΕ) ότι η εργασία έχει βλάψει την υγεία τους με έναν στους δύο να αναφέρει προβλήματα στην πλάτη και άγχος» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ