Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Βρήκε ό,τι έψαχνε...

«Την ύπαρξη "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα διερευνά ο ΟΗΕ, λίγο πριν από την εκδήλωση της κυοφορούμενης πρωτοβουλίας για την άρση του αδιεξόδου στο Σκοπιανό και στον απόηχο της τελευταίας πρότασης Νίμιτς η οποία αναφέρεται σε "μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα" (...) η ανεξάρτητη εμπειρογνώμων Γκέι Μακντούγκαλ επικαλέστηκε τη "ζωντανή διαμάχη για την ύπαρξη μειονότητας στην περιοχή της Φλώρινας για να αιτιολογήσει την παρουσία της εκεί (...) τόνισε ότι η δραστηριότητά της δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την αμερικανική εξωτερική πολιτική (...) τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ θριαμβολόγησαν για το γεγονός ότι "τα Ηνωμένα Εθνη για πρώτη φορά έδειξαν ενδιαφέρον για τη θέση των Μακεδόνων στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε το κανάλι A1» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Πάμε ...Οσετία;

«Η αλήθεια είναι ότι με τους δυτικούς συμμάχους μας τα έχουμε "χαλάσει" τελευταία, ασχέτως αν τηρούνται τα προσχήματα. Το βέτο μας στα Σκόπια τους εμποδίζει να εντάξουν τη στρατηγικής σημασίας βάση τους στα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Οι ελληνορωσικοί αγωγοί αλλάζουν τους συσχετισμούς στο χάρτη. Γι' αυτό άρχισαν τα κλασικά αντίμετρα: επιθεωρήσεις, στρεψοδικίες στη διαπραγμάτευση για τα Σκόπια και ποιος ξέρει τι άλλο. Δυστυχώς γνωριζόμαστε καλά» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ή, μήπως ...Νιγηρία;

«Η ΕΕ η οποία αδημονεί ολοένα περισσότερο να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, μετά την ένοπλη σύγκρουση στη Γεωργία πρόσφερε στη Νιγηρία οικονομική και πολιτική στήριξη για την κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου 15 δισ. ευρώ που θα διασχίζει τη Σαχάρα (...) η Gazprom η οποία προσφέρθηκε με τη σειρά της να υποστηρίξει την κατασκευή του αγωγού συνολικού μήκους 4.300 χλμ μοιάζει να αποκτά το προβάδισμα έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών καθώς υπέγραψε αυτό το μήνα μνημόνιο συνεργασίας με την κρατικά ελεγχόμενη Nigerian National Petroleum Corporation» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ