Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Η «δύσβατη οδός»: «Η ανατροπή που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις δεν είναι προϊόν πολιτικού σπασμού. Οι σκανδαλώδεις υποθέσεις της τελευταίας περιόδου είναι οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι (...) η μόνη πραγματική διέξοδος για τον Κώστα Καραμανλή και το κόμμα του είναι η δύσβατη οδός που οδηγεί στην ανάκτηση της πολιτικής εμπιστοσύνης. Αυτό πρακτικά σημαίνει όχι μόνο άλλο ήθος και ύφος της εξουσίας, αλλά και άλλες πολιτικές» (ο Σ. Λυγερός στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Προς το «λίφτινγκ»: «Στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή έχουν υποστηρίξει στον πρωθυπουργό ότι η κρίση ξεπερνά κατά πολύ τους υπουργούς, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στη δίνη του κυκλώνα, και αφορά κατ' ουσίαν το μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο επειδή βασίζεται σε δομές του παρελθόντος, είναι ξεπερασμένο και χρειάζεται "λίφτινγκ" (...) η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει μετά την ομιλία Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή: "πρώτα τα λόγια, μετά η πράξη" τονίζεται (...) το βασικό σενάριο τοποθετεί τις εξελίξεις μέσα στον Οκτώβριο, είτε την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, είτε λίγο αργότερα» (ο Μ. Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Και οι ανάγκες: «Τα θέματα που θα πρέπει να κυριαρχήσουν στον ευρω-προεκλογικό αγώνα κατά την άποψη των Ελλήνων είναι: Το 83% αναφέρει την ανεργία, το 70% την οικονομική ανάπτυξη, το 37% τον πληθωρισμό και την αγοραστική δύναμη, το 46% την εγκληματικότητα, το 19% την τρομοκρατία, το 48% την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, το 54% το μέλλον των συντάξεών τους, το 29% τη μετανάστευση, το 27% την πορεία και το μέλλον του ευρώ, το 24% τη γεωργία, το 7% τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου» (τα στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ