Σάββατο 18 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το εμπόριο που τους ενώνει

«Στις ημέρες μας το διεθνές εμπόριο έχει όνομα κακό. Παγκοσμιότητα για πολλούς σημαίνει απειλή, όχι οφέλη (...) υπεύθυνος του εγκλήματος είναι το εμπόριο (...) το βιβλίο του William Bernstein (...) είναι ένα επίκαιρο και ευανάγνωστο κείμενο το οποίο υπενθυμίζει ότι η επιθυμία ανταλλαγής αγαθών είναι παμπάλαιη ανθρώπινη ορμή (...) αρετή είναι επίσης ότι ο συγγραφεύς προσέχει και τα δεινά των θυμάτων του εμπορίου, τους εργάτες και τους γεωργούς που ξεθεμελιώθηκαν από τους άτεγκτους νόμους του ανταγωνισμού (...) το μήνυμα είναι ότι το εμπόριο δεν έφερε μόνο πλούτο υλικών αγαθών (...) μας συνδέει η επιθυμία να ανταλλάξουμε αγαθά και όχι να εξοντώσουμε ο ένας τον άλλο» (παρουσίαση βιβλίου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Το χάσμα

«Διεύρυνση των ήδη μεγάλων εισοδηματικών ανισοτήτων στον κόσμο βλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (...) στην έκθεση World of Work Report 2008 που έδωσε χτες στη δημοσιότητα διαπιστώνει ότι παρά την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 17 ετών (...) οι εισοδηματικές ανισότητες διευρύνθηκαν δραματικά σε βάρος των μεσαίων και των φτωχών στρωμάτων του πληθυσμού (...) το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ του κορυφαίου και του χαμηλότερου 10% των μισθωτών αυξήθηκε κατά 70%» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Οι γονείς ενάντια στα παιδιά;

«Η ευθύνη των γονιών είναι διπλή. Οφείλουν να νουθετήσουν τα παιδιά τους ότι οι καταλήψεις επιδεινώνουν τα προβλήματα και ότι οι ελλείψεις δε διορθώνονται χάνοντας μαθήματα. Η δεύτερη ευθύνη τους αφορά την αποκατάσταση των ζημιών η οποία (...) πρέπει να επιβαρύνει (...)αποκλειστικά τους ίδιους» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Επιτέλους δικαιοσύνη!

«Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης μας πληροφορεί επιτέλους ότι οι καταλήψεις αποτελούν ποινικό αδίκημα (...) και οι γονείς θα πληρώσουν τα σπασμένα και θα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου» (ο Δ. Ρίζος στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ