Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Γιατί είναι κακό η κοινωνική έκρηξη;

«Βρίσκεται η χώρα στα όρια κοινωνικής έκρηξης, η οποία θα γίνει, αν δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις για οικονομική ενίσχυση των ασθενέστερων και δε ληφθούν μέτρα για να μειωθεί το ποσοστό της φτώχειας. Είναι ώρα από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις, διότι πίσω από τους αριθμούς και τα ποσοστά βρίσκονται άνθρωποι που υποφέρουν» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Οταν δεν εκρήγνυσαι σε κρύβουν στο ψυγείο

«Εκρυψαν τις ανασφάλιστες σε ψυγεία - θαλάμους (...) ο επικεφαλής του κλιμακίου υπαλλήλων της Επιθεώρησης Εργασίας είπε ότι δεν αντιλήφθηκε πως είχαν κρυφτεί εργάτριες μέσα στα ψυγεία και επισήμανε ότι αν ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου τους ενημέρωνε θα είχαν παρέμβει» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Τόσο απλό, τόσο αυτονόητο

«Είδα κάποιον με πιστόλι να βγαίνει από το σπίτι του πρέσβη. Κατάλαβα πως είχε σκοπό να μου επιτεθεί και τον πυροβόλησα προτού το κάνει αυτός» (φέρεται να δήλωσε ο αρχιφύλακας που πυροβόλησε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία / ΤΑ ΝΕΑ).

Πώς αλλιώς θα κάνει επίδειξη «δημοκρατικότητας» η αστυνομία;

«Η αστυνομία δεν πρέπει να είναι θεατής ακραίων - ή ενίοτε και εγκληματικών ενεργειών που κακώς ενδύονται το μανδύα της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας. Το αγαθό της ασφάλειας δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Η Αστυνομία, όμως, από την άλλη, οφείλει να εμπνέει εμπιστοσύνη στον πολίτη. Εμπιστοσύνη για τη δημοκρατικότητα και την αποτελεσματικότητά της» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Αξιος της τάξης του

«Ως αρχηγός της ΕΠΕΚ στις αρχές της δεκαετίας του '50 σχημάτισε δυο φορές κεντρώες κυβερνήσεις και ενέταξε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο η δολοφονία επί των ημερών του, του στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Μπελογιάννη, καθώς και η προγενέστερη στάση του έναντι του κομμουνιστικού κινήματος, έστρεψαν την Αριστερά εναντίον του. Στις εκλογές του 1952 δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε βουλευτής. Ετσι έλαβε τέλος η πολιτική του καριέρα (...) ο Νικόλαος Πλαστήρας υπήρξε μεγάλος πατριώτης με συνεισφορά στους αγώνες του έθνους. Ηταν άξιος της πατρίδας» (ο Μ. Χαρακόπουλος, βουλευτής της ΝΔ / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ