Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εξι λέξεις για να σωθεί το σύστημα

«"Εχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε την οικονομίας μας. Είναι κοινή υποχρέωση. Είναι ό,τι σημαντικότερο οφείλουμε στους Ελληνες" κατέληξε ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δημιουργήσει ένα κλίμα συναίνεσης με την ομιλία του» (η καταγραφή στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Εξι λέξεις για το ίδιο

«Ο κ. Παπανδρέου έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση την ενότητα όλων των παραγωγικών δυνάμεων, την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου, τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, την πράσινη ανάπτυξη και την επανάκτηση της ισχυρής διαπραγματευτικής θέσης της χώρας στην ΕΕ» (η καταγραφή επίσης στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Επτά λέξεις στην ίδια παραλλαγή

«Η ισχυρή αναφορά στην οικονομία των αναγκών που επιδιώκουμε, στον κομμουνισμό με άλλα λόγια (...) κάνει την πολιτική μας περισσότερο συνεκτική» (το «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο», δηλαδή το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Χρ. Παπαδόπουλος, που πιάστηκε το χέρι του να γράφει πως, αν ο ΣΥΝ δε λύσει το πρόβλημα της «ηγεμονίας» απέναντι στο ΚΚΕ, δε θα δει προκοπή / στην ΑΥΓΗ).

6.116 λέξεις για να πει ό,τι και με έξι!

«Ας κάτσουν τώρα όλοι οι υπόλοιποι να διαβάσουν το πρόγραμμά μας. Και ας απαντήσουν (...) ας καταλάβουν ότι η κοινωνία μπροστά στην οικονομική κρίση έχει ανάγκη για μια μεγάλη στροφή που θα έχει στον πυρήνα της ένα αριστερό πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα ανατροπής της ηγεμονίας του νεοφιλελευθερισμού στην οικονομία και στο μοντέλο ανάπτυξης, ένα εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση (...) και κυρίως ας μας απαντήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα (...) το κομβικό σημείο αυτής της συζήτησης (...) είναι το ζήτημα της ηγεμονίας (...) το δικό μας όραμα είναι ο σοσιαλισμός με δημοκρατία (...) η πρότασή μας είναι διαρθρωμένη σε τρία επίπεδα (...) από την αντίσταση στον νεοφιλελευθερισμό μέχρι την διαμόρφωση ενός νέου προτύπου κοινωνικής ανάπτυξης, αυτού που ονομάζουμε οικονομία των αναγκών (...) η άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων οφείλει να είναι η προτεραιότητα ενός τέτοιου διαφορετικού μοντέλου (...) με μια λέξη σήμερα η χώρα μας έχει ανάγκη από μια ριζική αναπτυξιακή αναδιανομή (...) είναι ανάγκη η πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης να μπει σε νέα θεμέλια (...) τα οποία να μπορούν να προστατέψουν τις χώρες και τις κοινωνίες από κρίσεις σαν αυτή που ζούμε (...) ο ΣΥΝ είναι η δύναμη που αντιπαρατίθεται στις πολιτικές των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ από θέσεις αριστερού ευρωπαϊσμού» (αποσπάσματα από το κείμενο του Α. Τσίπρα στο ΑΠΕ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ