Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα κακά μαντάτα...

«Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να θεωρούν καλύτερο οικονομικό σύστημα τον καπιταλισμό σε ποσοστό 53% αλλά η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει τις επιπτώσεις της. 20% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Rasmussen Reports θεωρεί καλύτερο οικονομικό σύστημα τον σοσιαλισμό, ποσοστό πολύ υψηλό για τη "χώρα - φέουδο του καπιταλισμού", όπου ο σοσιαλισμός επισείεται από τους Ρεπουμπλικάνους ως φόβητρο» (η είδηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

προκαλούν ταραχή...

«Στην Ελλάδα, μπορείς να είσαι αντιαμερικανός, μπορείς να είσαι αντιιμπεριαλιστής, αντιδυτικός, αντιευρωπαίος, μπορείς να είσαι εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κανένα πρόβλημα. Ολα αυτά είναι πολύ αποδεκτά και πολύ προοδευτικά. Εάν όμως είσαι αντισταλινικός, υπάρχει πρόβλημα. Περίεργη περίπτωση η χώρα μας. Γλίτωσε από τον κομμουνισμό (ευτυχώς δεν γίναμε Αλβανία) όχι όμως και από την ιδεολογική κυριαρχία των σταλινικών απολογητών του» (το άρθρο κάποιας Τ. Παπαδοπούλου, επίσης, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...ενώ έχουμε ανοιχτή νέα «Κορέα» μπροστά

«Οι επιτυχίες της ελληνικής φρεγάτας στη μάχη κατά της πειρατείας ανοιχτά της Σομαλίας είχε θετικά αποτελέσματα και για τη ναυτιλία και τη χώρα μας. Ενίσχυσε το διεθνές κύρος της Ελλάδος. Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία μας στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη του Αφγανιστάν. Η μικρή αύξηση του ελληνικού προσωπικού μεγεθύνει τα διεθνή ερείσματα της χώρας και μπορεί να μετατραπεί σε ευεργετικά ανταλλάγματα για τα εθνικά μας θέματα. Γι' αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται μεμψιμοιρία, αλλά διαρκής παρουσία στις διεθνείς εξελίξεις και συνεχείς διαπραγματεύσεις» (το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ